Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (10): 04.03-08.03.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 10 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + żurawina (7)
  • Obiad: zupa grochowa z natką pietruszki, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,9)
  • Obiad wege: zupa grochowa z natką pietruszki, placki ziemniaczane z jogurtem greckim + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Deser: banan
  • II breakfast: cornflakes with milk + cranberry (7)
  • Lunch: pea soup with parsley, spaghetti pasta, bolognese sauce + carrot sticks (1,9)
  • Vege lunch: pea soup with parsley, potato pancakes with Greek yogurt + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: serek homogenizowany “Monte”, orzechy włoskie (3,8)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (1,3,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, gołąbki jarskie z ciecierzycą w sosie pomidorowym (1,3,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: “Monte” homogenized cheese, walnuts (3,8)
  • Lunch: mash for broth, potatoes, cabbage rolls in tomato sauce (1,3,9)
  • Vege lunch: mash with vegetarian stock, potatoes, cabbage rolls with chickpeas in tomato sauce (1,3,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,7) + jabłko
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem, serem feta (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem, serem feta (1,3,7,9)
  • Deser: kisiel truskawkowy z owocami 
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,7) + apple
  • Lunch: white borscht with egg, pasta with spinach, feta cheese (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht with egg, pasta with spinach, feta cheese (1,3,7,9)
  • Dessert: strawberry jelly/semolina with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie:  płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,9)
  • Obiad wege: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlety jajeczno-pieczarkowe, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,9)
  • Deser: pucharek owocowy
  • II breakfast: oat flakes with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop, beetroot, apple and onion salad (1,3,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, egg and mushroom cutlets, beetroot, apple and onion salad (1,3,9)
  • Dessert: fruit cup

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: bułka kajzerka, masło, dżem/miód (1,7)
  • Obiad: krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba pieczona (dorsz), surówka z czerwonej kapusty, jabłek i cebuli (1,4,9)
  • Obiad wege: krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, cukinia nadziewana warzywami i cieciorką, surówka z czerwonej kapusty, jabłek i cebuli (1,4,9)
  • Deser: babeczki deserowe  nadziewane masą budyniową z owocami (1,3,7)
  • II breakfast: kaiser roll, butter, jam/honey (1,7)             
  • Lunch: millet barley soup, potatoes, baked fish (cod), red cabbage, apple and onion salad (1,4,9)
  • Vege lunch: millet barley soup, potatoes, zucchini stuffed with vegetables and chickpeas, red cabbage, apple and onion salad (1,4,9)
  •  Dessert: dessert muffins stuffed with pudding and fruit (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)