Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (17): 22.04-26.04.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 17 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza kuskus, pulpety w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa ziemniaczana z koperkiem, kasza kuskus, pulpety pieczarkowo-jajeczne w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej (1,3,9)
  • Deser: banan
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1.7)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, couscous, meatballs in tomato sauce, multi-vegetable salad with Chinese cabbage (1,3,9)
  • Vege lunch: potato soup with dill, couscous, mushroom and egg meatballs in tomato sauce, multi-vegetable salad with Chinese cabbage (1,3,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa + owoc (1,3)
  • Obiad: zupa zacierka na rosole, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, surówka mizeria z ogórków z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, bukiet warzyw (kalafior, brokuł, marchew, fasolka szparagowa) polane masłem (1,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych 
  • II breakfast: sponge cakes, fruit tea + fruit (1,3)
  • Lunch: mash soup with broth, potatoes, breaded chicken fillet, cucumber salad with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: mash with vegetable stock, potatoes, assorted vegetables (cauliflower, broccoli, carrots, green beans) topped with butter (1,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (1,7), marchewka słupki 
  • Obiad: krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki, ryba pieczona (morszczuk), surówka z młodej kapusty (1,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki,  kotlety z ciecierzycy, surówka z młodej kapusty (1,3,9)
  • Deser: budyń czekoladowy (7)
  • II breakfast: oatmeal with milk (1,7), carrot sticks
  • Lunch: barley soup, potatoes, baked fish (hake), young cabbage salad (1,9)
  • Vege lunch: krupnik soup with barley groats, potatoes, chickpea cutlets, young cabbage salad (1,3,9)
  • Dessert: chocolate pudding (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, kakao (7) + marchewka  słupki
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryż na sypko, filet z indyka duszony z warzywami, marchewka z groszkiem na gorąco (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ryż na sypko, stek z kalafiora, marchewka z groszkiem (1,3,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: corn sticks, cocoa (7) + carrot sticks
  • Lunch: tomato soup with pasta, loose rice, turkey fillet stewed with vegetables, hot carrots and peas (1,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, loose rice, cauliflower steak, carrots with peas (1,3,9)
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6),  mleko|milk(7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + orzechy włoskie (5,7)
  • Obiad: zupa barszcz biały z jajkiem, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz biały z jajkiem, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: corn flakes with milk + walnuts (5,7)
  • Lunch: white borscht soup with egg, lazy dumplings topped with butter + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht soup with egg, lazy dumplings topped with butter + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne|peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)