Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (11): 11.03-15.03.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 11 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, kasza bulgur, gulasz z szynki wieprzowej, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli z jogurtem greckim (1,7)
  • Obiad wege: zupa owocowa z makaronem, kasza bulgur, gulasz warzywny z groszkiem zielonym, surówka z białej rzepy, jabłek i cebuli z jogurtem greckim  (1,7)
  • Deser: – 
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + carrot sticks
  • Lunch: fruit soup with noodles, bulgur, pork ham goulash, white turnip, apple and onion salad with Greek yogurt (1,7)
  • Vege lunch: fruit soup with noodles, bulgur, vegetable stew with green peas, white turnip, apple and onion salad with Greek yogurt (1.7)
  • Dessert: –

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (1,7)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, pierogi ruskie okraszane cebulką, surówka wielowarzywna (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, pierogi ruskie okraszane cebulką, surówka wielowarzywna (1,3,7,9)
  • Deser: owoc – jabłko
  • II breakfast: oat flakes with milk (1,7)
  • Lunch: red lentil soup with potatoes, Russian dumplings with onion, multi-vegetable salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: red lentil soup with potatoes, Russian dumplings with onion, multi-vegetable salad (1,3,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie:red lentil soup with potatoes, Russian dumplings with onion, multi-vegetable salad (1,3,7,9)
  • Obiad: zupa krupnik z kaszy pęczak, ryba smażona w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7,9)
  • Obiad wege: krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki, kotlety jajeczno-pieczarkowe, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: galeretka z owocami i bitą śmietaną (7)
  • II breakfast: red lentil soup with potatoes, Russian dumplings with onion, multi-vegetable salad (1,3,7,9)
  • Lunch: krupnik soup with barley groats, fish fried in pancake batter, sauerkraut salad (1,3,4,7,9)
  • Vege lunch: barley groats barley soup, potatoes, egg and mushroom cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: jelly with fruit and whipped cream (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie:  kasza manna na gęsto, mus truskawkowy (1,7)
  • Obiad: zupa ogórkowa zabielana, ziemniaki, kotlety mielone, buraki zasmażane na gorąco (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem, ryż zapiekany z warzywami (marchew, pietruszka, ogórek zielony, kalafior, brokuł) 
  • Deser: budyń śmietankowy z owocami (7)
  • II breakfast: thick semolina, strawberry mousse (1.7)
  • Lunch: whitened cucumber soup, potatoes, minced cutlets, hot fried beetroots (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes and dill, rice baked with vegetables (carrot, parsley, green cucumber, cauliflower, broccoli)
  • Dessert: cream pudding with fruit (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, papryka, ogórek zielony (1,7)
  • Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem i dżemem (1,3,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem i dżemem (1,3,7,9)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast:  bread, butter, yellow cheese, pepper, green cucumber (1,7)       
  • Lunch: Ukrainian borscht with red beans, pancakes with cottage cheese and jam (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht with red beans, pancakes with cottage cheese and jam (1,3,7,9)
  •  Dessert: fruit skewers

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)