Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (9): 26.02-1.03.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 9 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza kuskus, gulasz wieprzowy z szynki, surówka z białej rzepy, jabłek, cebuli z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza kuskus, gulasz warzywny z czerwoną fasolą, surówka z białej rzepy, jabłek, cebuli z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk (7)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, couscous, pork goulash with ham, white turnip, apple and onion salad with Greek yogurt (1,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with potatoes, couscous, vegetable stew with red beans, white turnip, apple and onion salad with Greek yogurt (1,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa (1,7)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim i koperkiem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, fruit tea (1,7)
  • Lunch: broth with noodles, potatoes, baked chicken thigh, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,7,9)
  • Vege lunch: mash with vegetable stock, potatoes, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: bułka maślana, kakao (1,3,7)
  • Obiad: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy, surówka wielowarzywna z kukurydzą (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z groszkiem zielonym, kotlety ziemniaczane, sos pieczarkowy, surówka wielowarzywna z kukurydzą (1,3,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem malinowym (7)
  • II breakfast: buttered roll, cocoa (1,3,7)
  • Lunch: vegetable soup with green peas, potato cutlets, mushroom sauce, multi-vegetable salad with corn (1,3,9)
  • Vege lunch: vegetable soup with green peas, potato cutlets, mushroom sauce, multi-vegetable salad with corn (1,3,9)
  • Dessert: cream pudding with raspberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: – 
  • Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami, fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułką kajzerką (1,7,9)
  • Obiad wege: buraczkowa z ziemniakami, fasolka po bretońsku z bułką kajzerką (1,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem 
  • II breakfast:
  • Lunch: beetroot soup with potatoes, baked beans with sausage, kaiser roll (1,7,9)
  • Vege lunch: beetroot soup with potatoes, baked beans, kaiser roll (1,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (1)
  • Obiad: krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7,9)
  • Obiad wege: krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki, kotlety jajeczne, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: sponge cakes, mint tea (1)               
  • Lunch: pearl barley barley soup, potatoes, fried fish, sauerkraut salad (1,3,4,7,9)
  • Vege lunch: barley groats barley soup, potatoes, egg cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: fruit skewers

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)