Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (8): 19-23.02.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 8 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, mleko + żurawina (7)
  • Obiad: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara, marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege:  zupa z soczewicy czerwonej, makaron spaghetti, sos carbonara, marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: corn sticks, milk + cranberries (7)
  • Lunch: cabbage soup with sweet cabbage, spaghetti pasta, carbonara sauce, carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: red lentil soup, spaghetti pasta, carbonara sauce, carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8,9)
  • Obiad: zupa zacierka na rosole, ziemniaki, kotlety mielone, surówka – buraki zasmażane (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotlety jajeczno-pieczarkowe, buraki zasmażane (1,3,9)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: oatmeal with milk + walnuts (1,7,8,9)
  • Lunch: soup mash with broth, potatoes, minced cutlets, salad – fried beetroots (1,3,9)
  • Vege lunch: mash soup with vegetable stock, potatoes, egg and mushroom cutlets, fried beetroots (1,3,9)
  • Dessert: compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + banan (1,3,7)
  • Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, makaron łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
  • Obiad wege: zupa grochowa z ziemniakami, makaron łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: sponge cakes/biscuits, cocoa + banana (1,3,7)
  • Lunch: pea soup with potatoes, noodles with cabbage and mushrooms (1,9)
  • Vege lunch: pea soup with potatoes, noodles with cabbage and mushrooms (1,9)
  • Dessert: jelly with apples

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto + sos truskawkowy (1,7)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryż na sypko, filet z indyka duszony, surówka z marchwi, jabłek i ananasa (9)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryż na sypko zapiekany z warzywami (marchewka, groszek, kukurydza, brokuł (9)
  • Deser: budyń śmietankowy + mus truskawkowy (7)
  • II breakfast: thick semolina + strawberry sauce (1,7)
  • Lunch: cauliflower soup with potatoes, loose rice, stewed turkey fillet, carrot, apple and pineapple salad (9)
  • Vege lunch: cauliflower soup with potatoes, loose rice baked with vegetables (carrots, peas, corn, broccoli (9)
  • Dessert: cream pudding + strawberry mousse (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony (1,7)
  • Obiad: barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, ziemniaki, ryba pieczona (dorsz), surówka z kiszonej kapusty (4,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z fasolą czerwoną, ziemniaki, krokiety z kapustą i grzybami (1,3,7,9)
  • Deser:  jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: mixed bread, butter, yellow cheese, red pepper, green cucumber (1.7)                   
  • Lunch: Ukrainian borscht with red beans, potatoes, stewed fish (cod), sauerkraut salad (4,7,9)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht with red beans, potatoes, croquettes with cabbage and mushrooms (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)