Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 47 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + marchewka słupki (7)
- Obiad: zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
- Obiad wege: zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, kasza jęczmienna, pulpety jajeczno-pieczarkowe w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
- Deser: jabłko
- II breakfast: cornflakes with milk + carrot sticks (7)
- Lunch: cabbage soup with sauerkraut, barley, pork goulash in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
- Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, barley, egg and mushroom meatballs in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
- Dessert: apple
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
- Obiad: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany z dipem czosnkowym, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,7,9)
- Obiad wege:: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniaki, bukiet warzyw, polane masłem i bułką, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,7,9)
- Deser: kompot z owoców sezonowych
- II breakfast: semolina with strawberry mousse (1.7)
- Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, breaded chicken fillet with garlic dip, carrot, apple and horseradish salad (1,3,7,9)
- Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, assorted vegetables, topped with butter and bread, carrot, apple and horseradish salad (1,3,7,9)
- Dessert: seasonal fruit compote
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: herbatniki, kakao (1,7)
- Obiad: krupnik staropolski z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i cytryną, surówka z kapusty (1,4,9)
- Obiad wege: krupnik staropolski z natką pietruszki, ziemniaki, leczo z cukinii i papryki (9)
- Deser: budyń śmietankowy
- II breakfast: biscuits + hot cocoa (1,7)
- Lunch: Old Polish krupnik with parsley, potatoes, baked fish with dill and lemon, cabbage salad (1,4,9)
- Vege lunch: Old Polish krupnik with parsley, potatoes, zucchini and peppers (9)
- Dessert: vanilla custard
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: owsianka na mleku + żurawina suszona (1,4)
- Obiad: Święto Dziękczynienia
- Obiad wege:
- Deser:
- II breakfast: milk oatmeal + dried cranberries (1,4)
- Lunch: Thanksgiving Day
- Vege dinner:
- Dessert: —
Obiad Świętodziękczynny fundowany jest przez Dyrektora Szkoły dla wszystkich uczniów Szkoły Podstawowej i Liceum.
Dzieci z klas 1-3 uczestniczą w II śniadaniu.
Uczniom, którzy mają opłacony abonament, odliczymy tą kwotę w przyszłym miesiącu.
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Piątek / Friday
- II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony (1,7)
- Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,7,9)
- Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,7,9)
- Deser: galaretka owocowa
- II breakfast: mixed bread, butter, cheese, green cucumber (1,7)
- Lunch: bean soup with potatoes, lazy dumplings (dumplings made from potatoes flour, eggs and cottage cheese) topped with butter + carrot sticks (1,7,9)
- Vege lunch: bean soup with potatoes, lazy dumplings (dumplings made from potatoes flour, eggs and cottage cheese) topped with butter + carrot sticks (1,7,9)
- Dessert: fruit jelly
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)