Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (47): 20-24.11.2023

święto dziękczynienia
święto dziękczynienia

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 47 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + marchewka słupki (7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, kasza jęczmienna, pulpety jajeczno-pieczarkowe w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk + carrot sticks (7)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, barley, pork goulash in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, barley, egg and mushroom meatballs in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany z dipem czosnkowym, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,7,9)
  • Obiad wege:: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniaki, bukiet warzyw, polane masłem i bułką, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,7,9)
  •  Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1.7)
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, breaded chicken fillet with garlic dip, carrot, apple and horseradish salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, assorted vegetables, topped with butter and bread, carrot, apple and horseradish salad (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,7)
  • Obiad: krupnik staropolski z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i cytryną, surówka z kapusty (1,4,9)
  • Obiad wege: krupnik staropolski z natką pietruszki, ziemniaki, leczo z cukinii i papryki (9)
  • Deser: budyń śmietankowy
  • II breakfast: biscuits + hot cocoa (1,7)
  • Lunch: Old Polish krupnik with parsley, potatoes, baked fish with dill and lemon, cabbage salad (1,4,9)
  • Vege lunch: Old Polish krupnik with parsley, potatoes, zucchini and peppers (9)
  • Dessert: vanilla custard

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: owsianka na mleku + żurawina suszona (1,4)
  • Obiad:  Święto Dziękczynienia
  • Obiad wege:  
  • Deser: 
  • II breakfast: milk oatmeal + dried cranberries (1,4)
  • Lunch: Thanksgiving Day
  • Vege dinner: 
  • Dessert: —

Obiad Świętodziękczynny fundowany jest przez Dyrektora Szkoły dla wszystkich uczniów Szkoły Podstawowej i Liceum.

Dzieci z klas 1-3 uczestniczą w II śniadaniu.

Uczniom, którzy mają opłacony abonament, odliczymy tą kwotę w przyszłym miesiącu.

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

święto dziękczynienia

Piątek / Friday

  • II śniadanie:  pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony (1,7)
  • Obiad:  zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi leniwe polane masłem + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: mixed bread, butter, cheese, green cucumber (1,7)
  • Lunch: bean soup with potatoes, lazy dumplings (dumplings made from potatoes flour, eggs and cottage cheese) topped with butter + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes, lazy dumplings (dumplings made from potatoes flour, eggs and cottage cheese) topped with butter + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: fruit jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie