Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 48 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek | Monday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
- Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki do chrupania (1,7,9)
- Obiad wege: zupa koperkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki do chrupania (1,7,9)
- Deser: banan
- II breakfast: oat flakes with milk + walnuts (1,7,8)
- Lunch: dill soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce + carrot sticks for crunching (1,7,9)
- Vege lunch: dill soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce + carrot sticks for crunching (1,7,9)
- Dessert: banana
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek | Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa + jabłko (1,3,7)
- Obiad: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty kiszonej (1,3,9)
- Obiad wege:: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
- Deser: kompot z owoców sezonowych
- II breakfast: biscuits, fruit tea + apple (1,3,7)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop, sauerkraut salad (1,3,9)
- Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, chickpea cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
- Dessert: seasonal fruit compote
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Środa | Wednesday
- II śniadanie: kasza manna z malinami (1,7)
- Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, fasolka po bretońsku z kiełbasą podwawelską i bułką kajzerką + marchewka słupki (1,3,9)
- Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, fasolka po bretońsku z bułką kajzerką + marchewka słupki (1,3,9)
- Deser: budyń śmietankowy z syropem (7)
- II breakfast: semolina with raspberries (1.7)
- Lunch: sorrel soup with egg, baked beans with Polish sausage and kaiser roll + carrot sticks (1,3,9)
- Vege lunch: sorrel soup with egg, baked beans with kaiser roll + carrot sticks (1,3,9)
- Dessert: cream pudding with syrup (7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Czwartek | Thursday
- II śniadanie: płatki kukurydziane, kakao + gruszka (7)
- Obiad: ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
- Obiad wege: ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, klopsiki jajeczno-pieczarkowe w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: corn flakes, cocoa + pear (7)
- Lunch: cucumber soup with potatoes, pearl barley, meatballs in cream and dill sauce, beetroot, apple and onion salad (1,3,7,9)
- Vege lunch: cucumber soup with potatoes, pearl barley, egg and mushroom meatballs in cream and dill sauce, beetroot, apple and onion salad (1,3,7,9)
- Dessert: baked apple with cinnamon
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Piątek | Friday
- II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, dżem, miód (1,7)
- Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, ryba (morszczuk) panierowana, kapusta zasmażana (1,3,4,9)
- Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
- Deser: babeczki deserowe z masą kokosową i owocami (1,3,7)
- II breakfast: mixed bread, butter, jam, honey (1,7)
- Lunch: red lentil soup, potatoes, breaded fish (hake), fried cabbage (1,3,4,9)
- Vege lunch: red lentil soup, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
- Dessert: dessert muffins with coconut mass and fruit (1,3,7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)