Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (48): 27.11-1.12.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 48 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku + orzechy włoskie (1,7,8)
  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki do chrupania (1,7,9) 
  • Obiad wege:   zupa koperkowa z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki do chrupania (1,7,9) 
  • Deser: banan
  • II breakfast: oat flakes with milk + walnuts (1,7,8)
  • Lunch: dill soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce + carrot sticks for crunching (1,7,9)
  • Vege lunch: dill soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce + carrot sticks for crunching (1,7,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa + jabłko (1,3,7)
  • Obiad: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty kiszonej (1,3,9)
  • Obiad wege:: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  •  Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, fruit tea + apple (1,3,7)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, chickpea cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna z malinami (1,7)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, fasolka po bretońsku z kiełbasą podwawelską i bułką kajzerką + marchewka słupki (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, fasolka po bretońsku z bułką kajzerką + marchewka słupki (1,3,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z syropem (7)
  • II breakfast: semolina with raspberries (1.7)
  • Lunch: sorrel soup with egg, baked beans with Polish sausage and kaiser roll + carrot sticks (1,3,9)
  • Vege lunch: sorrel soup with egg, baked beans with kaiser roll + carrot sticks (1,3,9)
  • Dessert: cream pudding with syrup (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane, kakao + gruszka (7)
  • Obiad: ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
  • Obiad wege: ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, klopsiki jajeczno-pieczarkowe w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: corn flakes, cocoa + pear (7)
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, pearl barley, meatballs in cream and dill sauce, beetroot, apple and onion salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes, pearl barley, egg and mushroom meatballs in cream and dill sauce, beetroot, apple and onion salad (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie:  pieczywo mieszane, masło, dżem, miód (1,7)
  • Obiad:  zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, ryba (morszczuk) panierowana, kapusta zasmażana (1,3,4,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, placki ziemniaczane z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: babeczki deserowe z masą kokosową i owocami (1,3,7)
  • II breakfast: mixed bread, butter, jam, honey (1,7)
  • Lunch: red lentil soup, potatoes, breaded fish (hake), fried cabbage (1,3,4,9)
  • Vege lunch: red lentil soup, potato pancakes with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: dessert muffins with coconut mass and fruit (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie