Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (46): 13-17.11.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 46 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z musem jabłkowym (1)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara, marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege:   kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara, marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: banan
  • II breakfast: semolina with apple mousse (1)
  • Lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti pasta, carbonara sauce, carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, spaghetti pasta, carbonara sauce, carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + gruszka (1,3,7)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  : zacierka na wywarze warzywnym, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, cocoa + pear (1,3,7)
  • Lunch:  broth mash, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: vegetable broth mash, potatoes, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + żurawina suszona (7)
  • Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta (1,7,9)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,7,9)
  • Deser: kisiel z jabłkiem
  • II breakfast: cornflakes with milk + dried cranberry (7)
  • Lunch: Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach, chicken and feta cheese (1,7,9)
  • Vege lunch:   Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach and feta cheese (1,7,9)
  • Dessert: jelly with apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: bułka maślana, jogurt actimel, marchewka słupki (1,7)
  • Obiad:  żurek z jajkiem, ryż na sypko, bitki z indyka, surówka – marchewka z groszkiem al dente (3,7,9)
  • Obiad wege:  żurek z jajkiem, ryż na sypko, stek z kalafiora, surówka – marchewka z groszkiem al dente (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy + maliny (7)
  • II breakfast: buttered roll, actimel yogurt, carrot sticks (1,7)
  • Lunch: sour soup with egg, loose rice, turkey cutlets, salad – carrots and peas al dente (3,7,9)
  • Vege dinner: sour soup with egg, loose rice, cauliflower steak, salad – carrots with peas al dente (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding + raspberries (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: musli na mleku + orzechy włoskie (1,5,7)
  • Obiad:  krem z dyni z mleczkiem kokosowym i prażonym słonecznikiem, ziemniaki, ryba (morszczuk) pieczona, surówka z czerwonej kapusty (4,9)
  • Obiad wege:  krem z dyni z mleczkiem kokosowym i prażonym słonecznikiem, placki z jabłkami i cynamonem (1,3,7,9)
  • Deser: pucharek owoców
  • II breakfast: muesli with milk + walnuts (1,5,7)
  • Lunch: pumpkin cream with coconut milk and roasted sunflower seeds, potatoes, baked fish (hake), red cabbage salad (4.9)
  • Vege lunch: pumpkin cream with coconut milk and roasted sunflower seeds, pancakes with apples and cinnamon (1,3,7,9)
  • Dessert: fruit cup

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie