Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kasza manna z musem jabłkowym (1)
- Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara z kiełbasą + marchewka (słupki) (1,6,7,9)
- Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, makaron spaghetti, pesto z pomidorów, ser mozzarella + marchewka (słupki), (1,6,8,9)
- Deser: banan
- II breakfast: semolina with applesauce (1)
- Lunch: red lentil soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce with sausage + carrots (sticks) (1,6,7,9)
- Vege lunch: red lentil soup with potatoes, spaghetti pasta, tomato pesto, mozzarella cheese + carrots (sticks) (1,6,8,9)
- Dessert: banana
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, kakao + jabłko (1,3,7)
- Obiad: zupa krem z dyni z prażonymi pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, ziemniaki, schab pieczony w rękawie w sosie pieczeniowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,7,9)
- Obiad wege: zupa krem z dyni z prażonymi pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
- Deser: kompot z owoców sezonowych + marchewka (słupki) (1,7)
- II breakfast: biscuits, cocoa + apple (1,3,7)
- Lunch: cream of pumpkin soup with roasted sunflower seeds and coconut milk, potatoes, pork loin baked in a sleeve in gravy, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,7,9)
- Vege lunch: pumpkin soup cream with roasted sunflower seeds and coconut milk, potatoes, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
- Dessert: compote of seasonal fruit + carrots (sticks) (1,7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku, żurawina (1,7)
- Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, ryba (morszczuk) smażona, surówka z czerwonej kapusty (1,3,4,9)
- Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, stek z kalafiora, surówka z czerwonej kapusty (1,3,7)
- Deser: budyń śmietankowy z malinami (1,7)
- II breakfast: oat flakes with milk, cranberries (1.7)
- Lunch: sour soup with egg, potatoes, fried fish (hake), red cabbage salad (1,3,4,9)
- Vege lunch: sour soup with egg, potatoes, cauliflower steak, red cabbage salad (1,3,7)
- Dessert: cream pudding with raspberries (1,7)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: pałki kukurydziane, mleko na gorąco (7)
- Obiad: pieczarkowa z ziemniakami, bitki z indyka, ryż na sypko, marchewka al dente z groszkiem (1,9)
- Obiad wege: pieczarkowa z ziemniakami, ryż na sypko, gołąbki z ciecierzycy i warzyw w sosie pomidorowym (1,6,9)
- Deser: pucharek owocowy
- II breakfast: corn sticks, hot milk (7)
- Lunch: mushroom soup with potatoes, turkey cutlets, loose rice, al dente carrots with peas (1,9)
- Vege dinner: mushroom soup with potatoes, loose rice, chickpea and vegetable stuffed cabbage rolls in tomato sauce (1,6,9)
- Dessert: fruit cup
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Piątek / Friday
- II śniadanie: herbatniki, herbata owocowa, banan (1,3)
- Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
- Obiad wege: zupa brokułowa z ziemniakami, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: biscuits, fruit tea, banana (1,3)
- Lunch: broccoli soup with potatoes, dumplings with cabbage and mushrooms (1,.9)
- Vege lunch: broccoli soup with potatoes, gołąbki (stuffed cabbage) with cabbage and mushrooms (1,9)
- Dessert: baked apple with cinnamon
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)