Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (41): 9-13.10.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  kasza manna z  musem jabłkowym (1)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, makaron spaghetti, sos carbonara z kiełbasą + marchewka (słupki) (1,6,7,9)
  • Obiad wege:  zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, makaron spaghetti, pesto z pomidorów, ser mozzarella + marchewka (słupki), (1,6,8,9)
  • Deser: banan
  • II breakfast: semolina with applesauce (1)
  • Lunch:  red lentil soup with potatoes, spaghetti pasta, carbonara sauce with sausage + carrots (sticks) (1,6,7,9)
  • Vege lunch:  red lentil soup with potatoes, spaghetti pasta, tomato pesto, mozzarella cheese + carrots (sticks) (1,6,8,9)
  • Dessert: banana

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie:  biszkopty, kakao + jabłko (1,3,7)
  • Obiad:  zupa krem z dyni z  prażonymi pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, ziemniaki, schab pieczony w rękawie w sosie pieczeniowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Obiad wege:  zupa krem z dyni z  prażonymi pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy,  sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych + marchewka (słupki) (1,7)
  • II breakfast: biscuits, cocoa + apple (1,3,7)
  • Lunch:  cream of pumpkin soup with roasted sunflower seeds and coconut milk, potatoes, pork loin baked in a sleeve in gravy, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,7,9)
  • Vege lunch: pumpkin soup cream with roasted sunflower seeds and coconut milk, potatoes, chickpea cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
  • Dessert: compote of seasonal fruit + carrots (sticks) (1,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku, żurawina (1,7)
  • Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, ryba (morszczuk) smażona, surówka z czerwonej kapusty (1,3,4,9)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, stek z kalafiora, surówka z czerwonej kapusty (1,3,7)
  • Deser: budyń śmietankowy z malinami (1,7)
  • II breakfast: oat flakes with milk, cranberries (1.7)
  • Lunch: sour soup with egg, potatoes, fried fish (hake), red cabbage salad (1,3,4,9)
  • Vege lunch:  sour soup with egg, potatoes, cauliflower steak, red cabbage salad (1,3,7)
  • Dessert: cream pudding with raspberries (1,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, mleko na gorąco (7)
  • Obiad:  pieczarkowa z ziemniakami, bitki z indyka, ryż na sypko, marchewka al dente z groszkiem (1,9)
  • Obiad wege:  pieczarkowa z ziemniakami, ryż na sypko, gołąbki z ciecierzycy i warzyw w sosie pomidorowym (1,6,9)
  • Deser: pucharek owocowy
  • II breakfast:  corn sticks, hot milk (7)
  • Lunch: mushroom soup with potatoes, turkey cutlets, loose rice, al dente carrots with peas (1,9)
  • Vege dinner: mushroom soup with potatoes, loose rice, chickpea and vegetable stuffed cabbage rolls in tomato sauce (1,6,9)
  • Dessert: fruit cup

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie:  herbatniki, herbata owocowa, banan (1,3)
  • Obiad:  zupa brokułowa z ziemniakami, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
  • Obiad wege: zupa brokułowa z ziemniakami, łazanki z kapustą i pieczarkami (1,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: biscuits, fruit tea, banana (1,3)
  • Lunch:  broccoli soup with potatoes, dumplings with cabbage and mushrooms (1,.9)
  • Vege lunch: broccoli soup with potatoes, gołąbki (stuffed cabbage) with cabbage and mushrooms (1,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie