Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (42): 16-20.10.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 42 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  płatki kukurydziane na mleku, marchewka słupki (7)
  • Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
  • Obiad wege:  zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, kotlety jajeczno-pieczarkowe, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: corn flakes with milk, carrot sticks (7)
  • Lunch:  cabbage soup with sauerkraut, bulgur, pork meatballs in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
  • Vege lunch:  cabbage soup with sauerkraut, bulgur, egg and mushroom cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
  • Dessert: apple

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie:  kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad:  zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniakami, filet z kurczaka panierowany (dip czosnkowy), surówka z marchwi, jabłek (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniakami, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym, surówka z marchwi, jabłek, chrzanu (1,7)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych (jabłko + śliwka)
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1,7)
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, chicken fillet (garlic dip), salad with carrots, apples and horseradish (1,7)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, vegetable stuffed cabbage rolls in tomato sauce, salad with carrots, apples and horseradish (1,7)
  • Dessert:  seasonal fruit compote (apple + plum)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty (1,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa) polany masłem (7,9)
  • Deser: babeczki z budyniem czekoladowym posypane orzechami włoskimi (1,7,8)
  • II breakfast: biscuits + hot cocoa (1,7)
  • Lunch: krupnik soup with millet, potatoes, baked fish, sauerkraut salad (1,9)
  • Vege lunch:  krupnik soup with millet, potatoes, a bouquet of vegetables (carrots, cauliflower, broccoli, green beans) topped with butter (7,9)
  • Dessert: cupcakes with chocolate pudding, sprinkled with walnuts (1,7,8)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: owsianka na mleku + żurawina suszona (1,7)
  • Obiadburaczkowa z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego z cebulą, marchewką i jabłkiem (1,9)
  • Obiad wegeburaczkowa z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty, gulasz warzywny w sosie słodko-kwaśnym (1,9)
  • Deser: kisiel z jabłkiem
  • II breakfast:  oatmeal with milk + dried cranberries (1,7)
  • Lunch: beetroot soup with potatoes, whole grain pasta, pork goulash, pickled cucumber salad with onion, carrot and apple (1.9)
  • Vege dinner: beetroot soup with potatoes, whole grain pasta, vegetable stew in sweet and sour sauce (1.9)
  • Dessert: jelly with apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony, papryka czerwona (1,7)
  • Obiadfasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, makaron z twarogiem 
  • Obiad wege: fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, makaron z twarogiem
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: mixed bread, butter, yellow cheese, green cucumber, red pepper (1,7)
  • Lunchbeans with potatoes and parsley, pasta with cottage cheese
  • Vege lunch: beans with potatoes and parsley, pasta with cottage cheese
  • Dessert: fruit skewers

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie