Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 42 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, marchewka słupki (7)
- Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
- Obiad wege: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, kotlety jajeczno-pieczarkowe, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7)
- Deser: jabłko
- II breakfast: corn flakes with milk, carrot sticks (7)
- Lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, pork meatballs in tomato sauce, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
- Vege lunch: cabbage soup with sauerkraut, bulgur, egg and mushroom cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7)
- Dessert: apple
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
- Obiad: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniakami, filet z kurczaka panierowany (dip czosnkowy), surówka z marchwi, jabłek (1,3,7,9)
- Obiad wege: zupa Neapolitańska z makaronem, ziemniakami, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym, surówka z marchwi, jabłek, chrzanu (1,7)
- Deser: kompot z owoców sezonowych (jabłko + śliwka)
- II breakfast: semolina with strawberry mousse (1,7)
- Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, chicken fillet (garlic dip), salad with carrots, apples and horseradish (1,7)
- Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, vegetable stuffed cabbage rolls in tomato sauce, salad with carrots, apples and horseradish (1,7)
- Dessert: seasonal fruit compote (apple + plum)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Środa / Wednesday
- Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty (1,9)
- Obiad wege: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa) polany masłem (7,9)
- Deser: babeczki z budyniem czekoladowym posypane orzechami włoskimi (1,7,8)
- II breakfast: biscuits + hot cocoa (1,7)
- Lunch: krupnik soup with millet, potatoes, baked fish, sauerkraut salad (1,9)
- Vege lunch: krupnik soup with millet, potatoes, a bouquet of vegetables (carrots, cauliflower, broccoli, green beans) topped with butter (7,9)
- Dessert: cupcakes with chocolate pudding, sprinkled with walnuts (1,7,8)
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: owsianka na mleku + żurawina suszona (1,7)
- Obiad: buraczkowa z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego z cebulą, marchewką i jabłkiem (1,9)
- Obiad wege: buraczkowa z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty, gulasz warzywny w sosie słodko-kwaśnym (1,9)
- Deser: kisiel z jabłkiem
- II breakfast: oatmeal with milk + dried cranberries (1,7)
- Lunch: beetroot soup with potatoes, whole grain pasta, pork goulash, pickled cucumber salad with onion, carrot and apple (1.9)
- Vege dinner: beetroot soup with potatoes, whole grain pasta, vegetable stew in sweet and sour sauce (1.9)
- Dessert: jelly with apple
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Piątek / Friday
- II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony, papryka czerwona (1,7)
- Obiad: fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, makaron z twarogiem
- Obiad wege: fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, makaron z twarogiem
- Deser: szaszłyki owocowe
- II breakfast: mixed bread, butter, yellow cheese, green cucumber, red pepper (1,7)
- Lunch: beans with potatoes and parsley, pasta with cottage cheese
- Vege lunch: beans with potatoes and parsley, pasta with cottage cheese
- Dessert: fruit skewers
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)