Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 39 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kasza mann z musem truskawkowym (1)
- Obiad: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara plus marchewka słupki do chrupania (1,2,3)
- Obiad wege: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara plus marchewka słupki do chrupania (1,2,3)
- Deser: jabłko
- II breakfast: semolina pudding with strawberry mousse (1)
- Lunch: cabbage soup with sweet cabbage, spaghetti pasta, carbonara sauce plus carrot sticks for crunching (1,2,3)
- Vege lunch: cabbage soup with sweet cabbage, spaghetti pasta, carbonara sauce plus carrot sticks for crunching (1,2,3)
- Dessert: apple
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, kakao plus gruszka (1,3,5)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, pieczone udko kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3)
- Obiad wege: zupa z groszku zielonego, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
- Deser: kompot z jabłek i śliwek
- II breakfast: sponge cakes, cocoa plus a pear
- Lunch: broth mash, potatoes, baked chicken leg, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,2,3)
- Vege lunch: green pea soup, potatoes, zucchini cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,2,3,4)
- Dessert: apple and plum compote
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku z żurawiną (3)
- Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem, serem feta i filetem z kurczaka (1,2,3)
- Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,2,3)
- Deser: kisiel z jabłkami
- II breakfast: cornflakes with cranberry milk (3)
- Lunch: Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese and chicken fillet (1,2,3)
- Vege lunch: Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese (1,2,3)
- Dessert: jelly dessert with apples
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: bułka maślana, jogurt actimel (1,3)
- Obiad: żurek z jajkiem, ryż na sypko, bitki z indyka, surówka z buraków, jabłek i cebuli (2,4)
- Obiad wege: żurek z jajkiem, ryż na sypko, stek z kalafiora, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,2,4)
- Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)
- II breakfast: shortbread, actimel yogurt (1,3)
- Lunch: Sour rye soup with egg, loose rice, turkey cutlets, salad: beetroot, apple and onion (2,4)
- Vege dinner: sour soup with egg, loose rice, cauliflower steak, beetroot, apple and onion salad (1,2,4)
- Dessert: cream pudding with raspberries
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Piątek / Friday
- II śniadanie: musli na mleku z orzechami włoskimi (3,6)
- Obiad: zupa krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, ryba panierowana (morszczuk), surówka z kiszonej kapusty (1,2,4)
- Obiad wege: krupnik z natka pietruszki, ziemniaki, gołąbki z pieczarkami i jajkiem w sosie pomidorowym (1,2,3)
- Deser: szaszłyki owocowe – arbuz, kiwi, jabłko, ananas, brzoskwinia
- II breakfast: muesli with milk and walnuts (3,6)
- Lunch: krupnik (barley) soup with parsley, potatoes, breaded fish (hake), sauerkraut salad (1,2,4)
- Vege lunch: krupnik (barley) soup with parsley, potatoes, cabbage rolls with mushrooms and egg in tomato sauce (1,2,3)
- Dessert: fruit skewers – watermelon, kiwi, apple, pineapple, peach
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)