Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (39): 25-29.09.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 39 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza mann z musem truskawkowym  (1)
  • Obiad: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara plus marchewka słupki do chrupania (1,2,3)
  • Obiad wege: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos carbonara plus marchewka słupki do chrupania (1,2,3)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: semolina pudding with strawberry mousse (1)
  • Lunch:  cabbage soup with sweet cabbage, spaghetti pasta, carbonara sauce plus carrot sticks for crunching (1,2,3)
  • Vege lunch: cabbage soup with sweet cabbage, spaghetti pasta, carbonara sauce plus carrot sticks for crunching (1,2,3)
  • Dessert: apple

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao plus gruszka  (1,3,5)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, pieczone udko kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3)
  • Obiad wege:  zupa z groszku zielonego, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
  • Deser: kompot z jabłek i śliwek
  • II breakfast: sponge cakes, cocoa plus a pear
  • Lunch: broth mash, potatoes, baked chicken leg, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,2,3)
  • Vege lunch: green pea soup, potatoes, zucchini cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,2,3,4)
  • Dessert: apple and plum compote

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku z żurawiną (3)
  • Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem, serem feta i filetem z kurczaka (1,2,3)
  • Obiad wege:  barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,2,3)
  • Deser: kisiel z jabłkami 
  • II breakfast: cornflakes with cranberry milk (3)
  • Lunch: Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese and chicken fillet (1,2,3)
  • Vege lunch: Ukrainian borscht with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese (1,2,3)
  • Dessert: jelly dessert with apples

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: bułka maślana, jogurt actimel (1,3)
  • Obiad: żurek z jajkiem, ryż na sypko, bitki z indyka, surówka z buraków, jabłek i cebuli (2,4) 
  • Obiad wege:  żurek z jajkiem, ryż na sypko, stek z kalafiora, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,2,4) 
  • Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)
  • II breakfast: shortbread, actimel yogurt (1,3)
  • Lunch: Sour rye soup with egg, loose rice, turkey cutlets, salad: beetroot, apple and onion (2,4)
  • Vege dinner: sour soup with egg, loose rice, cauliflower steak, beetroot, apple and onion salad (1,2,4)
  • Dessert: cream pudding with raspberries

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: musli na mleku z orzechami włoskimi (3,6)
  • Obiad: zupa krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, ryba panierowana (morszczuk), surówka z kiszonej kapusty (1,2,4)
  • Obiad wege: krupnik z natka pietruszki, ziemniaki, gołąbki z pieczarkami i jajkiem w sosie pomidorowym (1,2,3)
  • Deser: szaszłyki owocowe – arbuz, kiwi, jabłko, ananas, brzoskwinia
  • II breakfast: muesli with milk and walnuts (3,6)
  • Lunch: krupnik (barley)  soup with parsley, potatoes, breaded fish (hake), sauerkraut salad (1,2,4)
  • Vege lunch: krupnik (barley) soup with parsley, potatoes, cabbage rolls with mushrooms and egg in tomato sauce (1,2,3)
  • Dessert: fruit skewers – watermelon, kiwi, apple, pineapple, peach

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

szkoła nr w województwie