Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (38): 18-22.09.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 38 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao, banan  (1,3,5)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, indyk duszony z warzywami, sałata lodowa z jogurtem greckim  (1,3)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, leczo warzywne z cukinią, sałata lodowa z sosem winegret (2)
  • Deser: winogrona

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: musli z mlekiem i orzechami włoskimi i jabłko  (1,3,6)
  • Obiad: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane na gorąco (1,2,3)
  • Obiad wege:  zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, buraki zasmażane na gorąco (1,2,3)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych i arbuz

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, koktajl truskawkowy, marchewka (słupki do chrupania) 
  • Obiad: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i plastrem cytryny, surówka z czerwonej kapusty(1,2)
  • Obiad wege: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i plastrem cytryny, surówka z czerwonej kapusty (1,2)
  • Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony (1,3)
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż, potrawka z kurczaka, surówka z papryki, pomidora i kukurydzy (2,3) 
  • Obiad wege:  zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż, gołąbki z ciecierzycy czerwonej z warzywami w sosie pomidorowym, surówka z papryki, pomidora i kukurydzy  (2,3) 
  • Deser: kisiel truskawkowy z jabłkiem i żurawiną

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami plus marchewka – słupki do chrupania (3)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, placki z jabłkami i jogurtem greckim polane musem truskawkowym (1,2,3,4)
  • Obiad wege: j.w. 
  • Deser: galaretka owocowa z bita smietaną i pomarańczą (3)

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

szkoła nr w województwie