Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 38 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: herbatniki, kakao, banan (1,3,5)
- Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, indyk duszony z warzywami, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3)
- Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, leczo warzywne z cukinią, sałata lodowa z sosem winegret (2)
- Deser: winogrona
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: musli z mlekiem i orzechami włoskimi i jabłko (1,3,6)
- Obiad: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane na gorąco (1,2,3)
- Obiad wege: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, buraki zasmażane na gorąco (1,2,3)
- Deser: kompot z owoców sezonowych i arbuz
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, koktajl truskawkowy, marchewka (słupki do chrupania)
- Obiad: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i plastrem cytryny, surówka z czerwonej kapusty(1,2)
- Obiad wege: zupa ryżowa na jarzynach, ziemniaki, ryba pieczona z koperkiem i plastrem cytryny, surówka z czerwonej kapusty (1,2)
- Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony (1,3)
- Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż, potrawka z kurczaka, surówka z papryki, pomidora i kukurydzy (2,3)
- Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż, gołąbki z ciecierzycy czerwonej z warzywami w sosie pomidorowym, surówka z papryki, pomidora i kukurydzy (2,3)
- Deser: kisiel truskawkowy z jabłkiem i żurawiną
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Piątek / Friday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami plus marchewka – słupki do chrupania (3)
- Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, placki z jabłkami i jogurtem greckim polane musem truskawkowym (1,2,3,4)
- Obiad wege: j.w.
- Deser: galaretka owocowa z bita smietaną i pomarańczą (3)
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)