
Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 3 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, gluten)
- Obiad: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, leczo warzywne (seler)
- Deser: kompot
- II breakfast: semolina (milk, gluten)
- Lunch: cauliflower soup, bulgur, pork stew, red cabbage salad (celeriac, gluten)/ cauliflower soup, bulgur, vegetable lecho (celeriac)
- Dessert: compote
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: zacierka na bulionie warzywnym, ziemniaki, kotlet jajeczny, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja, mleko)
- Deser: owoc
- II breakfast: biscuits, cocoa (milk, cacao, gluten)
- Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk)/ vegetable stock with mini pasta, potatoes, egg fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, milk, gluten)
- Dessert: fruit
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
- Deser: kisiel z owocami
- II breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: fruit jelly
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
- Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ryż, bitki z indyka, surówka z buraczków (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, placki ziemniaczane (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: budyń (mleko)
- II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
- Lunch: cheese soup with noodles, rice, turkey chop, beetroot salad (celeriac, gluten, milk)/ cheeses soup, potato fritters (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: custard (milk)
Piątek / Friday
- II śniadanie: owsianka na mleku (gluten, mleko)
- Obiad: zupa jarzynowa, łazanki z kapustą i pieczarkami (seler, gluten)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- II breakfast: oatmeal (gluten, milk)
- Lunch: vegetable soup, pasta with mushrooms and sauerkraut (celeriac, gluten)
- Dessert: baked apple with cinnamon