Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (3): 16-20.01.2023 r.

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 3 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, kasza bulgur, leczo warzywne (seler)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: semolina (milk, gluten)
  • Lunch: cauliflower soup, bulgur, pork stew, red cabbage salad (celeriac, gluten)/ cauliflower soup, bulgur, vegetable lecho (celeriac)
  • Dessert: compote

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem  (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zacierka na bulionie warzywnym, ziemniaki, kotlet jajeczny, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: biscuits, cocoa (milk, cacao, gluten)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk)/ vegetable stock with mini pasta, potatoes, egg fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, milk, gluten)
  • Dessert: fruit

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ryż, bitki z indyka, surówka z buraczków (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, placki ziemniaczane (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń (mleko) 
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: cheese soup with noodles, rice, turkey chop, beetroot salad (celeriac, gluten, milk)/ cheeses soup, potato fritters (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: custard (milk)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: owsianka na mleku (gluten, mleko)  
  • Obiad: zupa jarzynowa, łazanki z kapustą i pieczarkami (seler, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: oatmeal (gluten, milk)
  • Lunch: vegetable soup, pasta with mushrooms and sauerkraut (celeriac, gluten)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Menu Lovely Kitchen

Pobierz menu – pdf
Smacznego