Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (2): 09-13.01.2023 r.

stołówka szkolna

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 2 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, spaghetti z sosem słodko-kwaśnym (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: semolina (milk, gluten)
  • Lunch:  dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ dill soup, sweet and sour spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza jęczmienna, klopsiki w sosie pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego  (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, kasza jęczmienna, omlet, surówka z ogórka kiszonego (seler, jaja, mleko)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cacao)
  • Lunch: vegetable soup, barley groats, pork meatballs with tomato sauce, gherkin salad (celeriac, gluten, egg)/ vegetable soup, barley groats, omelet, gherkin salad (celeriac, egg, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa pieczarkowa, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa, makaron ze szpinakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits, fruit smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: mushroom soup, spinach pasta (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, papryka faszerowana, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten)
  • Deser: owoce egzotyczne 
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cream of broccoli with croutons, potatoes, frikadelle, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)/ cream of broccoli with crouton, potatoes, stuffed pepper, sauerkraut salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: exotic fruits

Piątek / Friday

  • II śniadanie: tost francuski (gluten, jajo)  
  • Obiad: zupa fasolowa, placki z jabłkami, cukrem pudrem i cynamonem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka
  • II breakfast: french toast (gluten, egg)
  • Lunch: bean soup, apple pancakes with sugar and cinnamon (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly