Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (24): 12-16.06.2024

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 24 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z truskawkami (gluten) 
  • Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową, makaron pełnoziarnisty, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z fasolką szparagową, makaron pełnoziarnisty, leczo warzywne (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: semolina with strawberries (gluten) 
  • Lunch: vegetable soup, pork stew with pasta, red cabbage salad (celeriac, gluten)/vegetable soup, vegetable stew with pasta (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: musli z orzechami na mleku, marchewka (gluten, mleko, orzechy)
  • Obiad: botwinka z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: botwinka z jajkiem, ziemniaki, kotlet z kalafiora, mizeria (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: szaszłyk owocowy
  • II breakfast: muesli with walnuts and milk (gluten, milk, nuts)
  • Lunch: beet green soup with egg, potatoes, frikadelle, cucumber salad (gluten, celeriac, eggs, milk)/beet green soup with egg, potatoes, cauliflower fritter, cucumber salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: fruit kebab

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: bułka grahamka z wędliną/serem, pomidorem i sałatą (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa, fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka kajzerka (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, fasolka po bretońsku, bułka kajzerka (seler, gluten)
  • Deser: budyń śmietankowy z malinami (mleko)
  • II breakfast: graham roll with ham/cheese, tomato, lettuce (gluten, milk)
  • Lunch: gherkin soup, baked bean with sausage, kaiser roll (celeriac, gluten, milk)/ gherkin soup, baked bean, kaiser roll (celeriac, gluten)
  • Dessert: vanilla custard with raspberries

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao, marchewka (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, bitki duszone z indyka, surówka z marchewki z orzechami (gluten, orzechy)
  • Obiad wege: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z marchewki z orzechami (gluten, orzechy, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: corn crisps, cocoa, carrot (milk, cacao) 
  • Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, turkey chop, carrot and nuts salad (gluten, nuts)/fruit soup with noodles, potatoes, egg and mushroom fritter, carrot and nuts salad (gluten, eggs, nuts)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, żurawina suszona (mleko)
  • Obiad: zupa ryżowa z warzywami, ziemniaki, pulpet rybny w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa ryżowa z warzywami, ziemniaki, pulpet rybny w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kruche babeczki z bitą śmietaną i truskawkami (gluten, jaja, mleko)
  • II breakfast: cornflakes with milk, cranberries (milk)
  • Lunch: rice soup with vegetables, potatoes, fish chop with tomato sauce, white cabbage salad (celeriac, gluten, eggs) 
  • Dessert: shortcrust cup with whipped cream and strawberries (gluten, eggs, milk)

szkoła nr w województwie