Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 25 tydzień 2023 roku. Na ostatnie 4 dni zajęć w roku szkolnym 2022/2023.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kasza manna z syropem (gluten)
- Obiad: zupa groszkowa z ziemniakami, spaghetti bolognese (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa groszkowa z ziemniakami, spaghetti z sosem słodko-warzywnym (seler, gluten)
- Deser: owoc
- II breakfast: semolina (gluten)
- Lunch: green pea soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/green pea soup, sweet and sour spaghetti (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty (seler, gluten, jaja, mleko)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z kapusty (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: kompot
- II breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, white cabbage salad (gluten, celeriac, eggs, milk)/tomato soup with rice, potatoes, zucchini fritters, white cabbage salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: compote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku, orzechy włoskie (gluten, mleko, orzechy)
- Obiad: botwinka z jajkiem, makaron z twarogiem i truskawkami (seler, gluten, mleko, jaja)
- Obiad wege: botwinka z jajkiem, makaron z twarogiem i truskawkami (seler, gluten, mleko, jaja)
- Deser: budyń śmietankowy z syropem (mleko)
- II breakfast: oatmeal with milk, walnuts (gluten, milk, nuts)
- Lunch: beet green soup with egg, pasta with cottage cheese and strawberries (celeriac, gluten, milk, eggs)
- Dessert: vanilla custard (milk)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao)
- Obiad: barszcz biały z ziemniakami, pierogi z mięsem okraszone cebulką (gluten, seler, jaja)
- Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami, placki z jabłkami (gluten, seler, jaja)
- Deser: owoc
- II breakfast: ladyfingers, cocoa (gluten, milk, cacao)
- Lunch: white borscht with potatoes, dumplings with meat and onion (gluten, celeriac, eggs)/white borscht with potatoes, apple pancakes (gluten, celeriac, eggs) (gluten, eggs, nuts)
- Dessert: fruit