Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (11): 13-17.03.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 11 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki czekoladowe na mleku (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti z leczem warzywnym (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: chocolate cereal (milk, cacao))
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten) / vegetable soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko) 
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczny, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja) 
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko) 
  • II breakfast: oatmeal (milk, cacao)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk) / tomato soup with noodles, potatoes, egg fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, egg,) 
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, pierogi leniwe polane masłem z bułką tartą (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, pierogi leniwe polane masłem z bułką tartą (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: semolina (gluten, milk)
  • Lunch: beetroot soup, buttered cottage cheese dumplings (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: kissel with grated apple

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cacao)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten) / vegetable stock with mini pasta, potatoes, vegetarian cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)  
  • Obiad: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: split-pea soup, dumplings with cottage cheese, potatoes and onion (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly
szkoła nr w województwie