
Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 11 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki czekoladowe na mleku (mleko, kakao)
- Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti z leczem warzywnym (seler, gluten)
- Deser: owoc
- II breakfast: chocolate cereal (milk, cacao))
- Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten) / vegetable soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczny, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja)
- Deser: budyń śmietankowy (mleko)
- II breakfast: oatmeal (milk, cacao)
- Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk) / tomato soup with noodles, potatoes, egg fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, egg,)
- Dessert: vanilla custard (milk)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
- Obiad: barszcz ukraiński, pierogi leniwe polane masłem z bułką tartą (seler, gluten, jaja, mleko)
- Obiad wege: barszcz ukraiński, pierogi leniwe polane masłem z bułką tartą (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: kisiel z jabłkami
- II breakfast: semolina (gluten, milk)
- Lunch: beetroot soup, buttered cottage cheese dumplings (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: kissel with grated apple
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
- Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym (seler, gluten)
- Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
- II breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cacao)
- Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten) / vegetable stock with mini pasta, potatoes, vegetarian cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten)
- Dessert: chocolate custard (milk, cacao)
Piątek / Friday
- II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
- Obiad: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, gluten)
- Obiad wege: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, jaja, gluten)
- Deser: galaretka owocowa
- II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
- Lunch: split-pea soup, dumplings with cottage cheese, potatoes and onion (celeriac, gluten, egg)
- Dessert: fruit jelly

