Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (44): 30-31.10 & 3.11.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 44 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  musli na mleku z orzechami włoskimi + żurawina (1,8)
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza bulgur, gulasz wieprzowy z szynki, surówka z ogórków kiszonych z marchewką i jabłkami (1,9)
  • Obiad wege:   zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza bulgur, leczo z cukinii (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: muesli with milk with walnuts + cranberries (1,8)
  • Lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, bulgur, pork goulash with ham, pickled cucumber salad with carrots and apples (1,9)
  • Vege lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, bulgur, zucchini lecho (1,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao, marchewka do chrupania (1,3,7)
  • Obiad:  zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety mielone, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,9)
  • Obiad wege:  :  zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy,  surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,6,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, cocoa, carrots for crunching (1,3,7)
  • Lunch:  tomato soup with pasta, potatoes, minced cutlets, beetroot, apple and onion salad (1,3,9)
  • Vege lunch: tomato soup with pasta, potatoes, chickpea cutlets, beetroot, apple and onion salad (1,3,6,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie:  herbatniki, herbata z owoców leśnych + gruszka (1,3)
  • Obiad:  zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i truskawkami (1,3,9)
  • Obiad wege:  zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i truskawkami (1,3,9)
  • Deser: kisiel z jabłkiem 
  • II breakfast: biscuits, forest fruit tea + pear (1,3)
  • Lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberies (1,3,7,9)
  • Vege lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberies (1,3,7,9)
  • Dessert: apple jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie