Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 44 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: musli na mleku z orzechami włoskimi + żurawina (1,8)
- Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza bulgur, gulasz wieprzowy z szynki, surówka z ogórków kiszonych z marchewką i jabłkami (1,9)
- Obiad wege: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza bulgur, leczo z cukinii (1,9)
- Deser: jabłko
- II breakfast: muesli with milk with walnuts + cranberries (1,8)
- Lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, bulgur, pork goulash with ham, pickled cucumber salad with carrots and apples (1,9)
- Vege lunch: cauliflower soup with potatoes and parsley, bulgur, zucchini lecho (1,9)
- Dessert: apple
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, kakao, marchewka do chrupania (1,3,7)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety mielone, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,9)
- Obiad wege: : zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety z ciecierzycy, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,6,9)
- Deser: kompot z owoców sezonowych
- II breakfast: biscuits, cocoa, carrots for crunching (1,3,7)
- Lunch: tomato soup with pasta, potatoes, minced cutlets, beetroot, apple and onion salad (1,3,9)
- Vege lunch: tomato soup with pasta, potatoes, chickpea cutlets, beetroot, apple and onion salad (1,3,6,9)
- Dessert: seasonal fruit compote
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)
Środa / Wednesday
Czwartek / Thursday
Piątek / Friday
- II śniadanie: herbatniki, herbata z owoców leśnych + gruszka (1,3)
- Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i truskawkami (1,3,9)
- Obiad wege: zupa grochowa z ziemniakami, makaron z twarogiem i truskawkami (1,3,9)
- Deser: kisiel z jabłkiem
- II breakfast: biscuits, forest fruit tea + pear (1,3)
- Lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberies (1,3,7,9)
- Vege lunch: pea soup with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberies (1,3,7,9)
- Dessert: apple jelly
Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)