Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (43): 23-27.10.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 43 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad: zupa jarzynowa, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Obiad wege:  zupa jarzynowa, makaron spaghetti, sos carbonara + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1,7)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti pasta, carbonara soup + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch: vegetable soup, spaghetti pasta, carbonara soup + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao, gruszka (1,3,7)
  • Obiad:  zacierka na rosole, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,7,9)
  • Obiad wege:  zupa z groszku zielonego – krem z grzankami, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot ze śliwek i jabłek
  • II breakfast: biscuits, cocoa, pear (1,3,7)
  • Lunch:  broth soup, potatoes, baked chicken thigh, iceberg lettuce with greek yogurt (1,7,9)
  • Vege lunch: green pea soup – cream with croutons, potatoes, zucchini cutlets, iceberg lettuce with greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: plum and apple compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleko z żurawiną (7)
  • Obiad: zupa barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem, serem feta i filetem z kurczaka (1,7,9) + marchewka słupki
  • Obiad wege: zupa barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, makaron świderki ze szpinakiem, serem feta + marchewka słupki (1,7,9)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną, jabłko (7)
  • II breakfast: cornflakes with milk and cranberries (7)
  • Lunch: Ukrainian borscht soup with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese and chicken fillet  + carrot sticks (1,7,9)
  • Vege lunch:  Ukrainian borscht soup with red beans, gimlet pasta with spinach, feta cheese + carrot sticks (1,7,9)
  • Dessert: jelly with whipped cream, apple (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: pałki kukurydziane, mleko, banan (1,7)
  • Obiad:  żurek z jajkiem, ryż na sypko, bitki z indyka, surówka – marchewka oprószana z groszkiem (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  żurek z jajkiem, krokiety z kapustą, pieczarkami + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy + maliny (1,7)
  • II breakfast:  corn sticks, milk, banana (1,7)
  • Lunch: sour soup with egg, loose rice, turkey cutlets, salad – carrots sprinkled with peas (1,3,7,9)
  • Vege dinner:  sour soup with egg, croquettes with cabbage, mushrooms + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding + raspberries (1,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie:  serek homogenizowany “Monte” + marchewka do chrupania (7)
  • Obiad:  zupa krupnik wiejska z natką pietruszki, ziemniaki, morszczuk panierowany, surówka z czerwonej kapusty (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik wiejska z natką pietruszki, ziemniaki, gołąbki warzywne w sosie pomidorowym (1,9)
  • Deser: mufinki z jabłkami (1,3,7)
  • II breakfast: “Monte” homogenized cheese + carrot for crunching (7)
  • Lunch:  country krupnik soup with parsley, potatoes, breaded hake, red cabbage salad (1,3,9)
  • Vege lunch: country krupnik soup with parsley, potatoes, vegetable stuffed cabbage rolls in tomato sauce (1.9)
  • Dessert: muffins with apples (1,3,7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie