Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (41): 10-14.10.2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 41 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: żurek z ziemniakami, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, mleko)
  • Obiad wege: żurek z ziemniakami, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
  • Lunch: sour rye soup with potatoes, bulgur, pork stew, white radish salad (celeriac, milk)/ sour rye soup with potatoes, potatoes fritters with yogurt (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit

 

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, kasztelany z serem i pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, papryka nadziewana, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: biscuits, cocoa (gluten, milk, cacao)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, pork roll stuffed with cheese and mushrooms, red cabbage salad (celeriac, milk, gluten)/vegetable stock with mini pasta, potatoes, stuffed pepper, red cabbage salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten)
  • Deser: babeczki deserowe z budyniem (gluten, mleko, jaja)
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch:sauerkraut soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: shortcrust cup with custard (gluten, milk, egg)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: cream of broccoli with croutons, potatoes, cabbage leaves with tomato sauce (celeriac, gluten)/ cream of broccoli with croutons, potatoes, veggie cabbage leaves with tomato sauce (celeriac, gluten)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kanapka z serem i papryką (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem lub dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast: sandwich with cheese and pepper (gluten, milk)
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese or jam (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)