Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 40 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku z żurawiną (3)
- Obiad: zupa grochowa, makaron spaghetti, sos bolognese, ser mozzarella (1,2,3)
- Obiad wege: zupa grochowa, makaron spaghetti, słodko-kwaśny sos warzywny (1,2)
- Deser: galaretka z owocami
- II breakfast: cornflakes with milk and cranberries (3)
- Lunch: pea soup, spaghetti pasta, bolognese sauce, mozzarella cheese (1,2,3)
- Vege lunch: pea soup, spaghetti pasta, sweet and sour vegetable sauce (1,2,)
- Dessert: fruit jelly
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, kakao, banan (1,3,5)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
- Deser: kompot z owoców sezonowych
- II breakfast: biscuits, cocoa, banana (1,3,5)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with greek yogurt (1,2,3,4)
- Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, zucchini cutlets, iceberg lettuce with greek yogurt (1,2,3,4)
- Dessert: seasonal fruit compote
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: musli z mlekiem i orzechami włoskimi + jabłko (1,3)
- Obiad: fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem, dżemem i malinami(1,2,3,4)
- Obiad wege: fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem, dżemem i malinami (1,2,3)
- Deser: jabłko
- II breakfast: muesli with milk and walnuts + apple (1, 3)
- Lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese, jam and raspberries (1,2,3,4)
- Vege lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese, jam and raspberries (1,2,3,4)
- Dessert: apple
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: mieszane pieczywo, ser żółty, papryka, ogórek zielony (1,3)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą, kasza bulgur, pulpety w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą (1, 2,4)
- Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, kasza bulgur, kotlecik jajeczno-pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą (1,2,4)
- Deser: kisiel owocowy z jabłkiem + marchewka słupki
- II breakfast: mixed bread, cheese, paprika, cucumber(1,3)
- Lunch: white borscht with egg and white sausage, bulgur groats, meatballs in dill sauce, red cabbage salad with apple and onion (1, 2,4)
- Vege dinner: white borscht with egg, bulgur groats, egg and mushroom cutlet, red cabbage salad with apple and onion (1,2,4)
- Dessert: fruit jelly with apple + carrot sticks
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Piątek / Friday
- II śniadanie: biszkopty, koktajl truskawkowy (1,3)
- Obiad: jarzynowa z groszkiem i fasolką szparagową, ziemniaki, morszczuk pieczony w rękawie z cytryną i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty (2)
- Obiad wege: jarzynowa z groszkiem i fasolką szparagową, ziemniaki, bukiet warzyw (kalafior, brokuł, marchewka) (2)
- Deser: budyń śmietankowy z borówkami
- II breakfast: biscuits, strawberry cocktail (1,3)
- Lunch: vegetable salad with peas and green beans, potatoes, baked hake with lemon and dill, sauerkraut salad (2,)
- Vege lunch: vegetable soup with peas and green beans, potatoes, assortment of vegetables (cauliflower, broccoli, carrots) (2)
- Dessert: creamy pudding with blueberries
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)