Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (40): 2-6.10.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 40 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:   płatki kukurydziane na mleku z żurawiną (3)
  • Obiad: zupa grochowa, makaron spaghetti, sos bolognese, ser mozzarella (1,2,3)
  • Obiad wege:  zupa grochowa, makaron spaghetti, słodko-kwaśny sos warzywny (1,2)
  • Deser: galaretka z owocami
  • II breakfast: cornflakes with milk and cranberries  (3)
  • Lunch:  pea soup, spaghetti pasta, bolognese sauce, mozzarella cheese (1,2,3)
  • Vege lunch:  pea soup, spaghetti pasta, sweet and sour vegetable sauce (1,2,)
  • Dessert: fruit jelly

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie:   herbatniki, kakao, banan (1,3,5)
  • Obiad:  zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
  • Obiad wege:   zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,2,3,4)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast:  biscuits, cocoa, banana (1,3,5)
  • Lunch:  tomato soup with rice, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with greek yogurt (1,2,3,4)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, zucchini cutlets, iceberg lettuce with greek yogurt (1,2,3,4)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: musli z mlekiem i orzechami włoskimi + jabłko (1,3)
  • Obiad:  fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem, dżemem i malinami(1,2,3,4)
  • Obiad wege:  fasolowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem, dżemem i malinami  (1,2,3)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: muesli with milk and walnuts + apple (1, 3)
  • Lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese, jam and raspberries (1,2,3,4)
  • Vege lunch:  bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese, jam and raspberries (1,2,3,4)
  • Dessert: apple

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: mieszane pieczywo, ser żółty, papryka, ogórek zielony (1,3)
  • Obiad:  barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą, kasza bulgur, pulpety w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą (1, 2,4) 
  • Obiad wege:  barszcz biały z jajkiem, kasza bulgur, kotlecik jajeczno-pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą  (1,2,4) 
  • Deser: kisiel owocowy z jabłkiem + marchewka słupki 
  • II breakfast:  mixed bread, cheese, paprika, cucumber(1,3)
  • Lunch:  white borscht with egg and white sausage, bulgur groats, meatballs in dill sauce, red cabbage salad with apple and onion (1, 2,4)
  • Vege dinner: white borscht with egg, bulgur groats, egg and mushroom cutlet, red cabbage salad with apple and onion (1,2,4)
  • Dessert: fruit jelly with apple + carrot sticks

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl truskawkowy  (1,3)
  • Obiad:  jarzynowa z groszkiem i fasolką szparagową, ziemniaki, morszczuk pieczony w rękawie z cytryną i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty (2)
  • Obiad wege: jarzynowa z groszkiem i fasolką szparagową, ziemniaki, bukiet warzyw (kalafior, brokuł, marchewka) (2)
  • Deser: budyń śmietankowy z borówkami
  • II breakfast: biscuits, strawberry cocktail (1,3)
  • Lunch:  vegetable salad with peas and green beans, potatoes, baked hake with lemon and dill, sauerkraut salad (2,)
  • Vege lunch: vegetable soup with peas and green beans, potatoes, assortment of vegetables (cauliflower, broccoli, carrots) (2)
  • Dessert: creamy pudding with blueberries

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

szkoła nr w województwie