Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (39): 26-30.09.2022 r.

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 39 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza bulgur, pulpety w sosie śmietankowym, surówka z białej rzepy (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z ziemniakami, knedle ze śliwką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: oatmeal (gluten, milk)
  • Lunch: mushroom soup, bulgur, pork meatballs with creamy sauce, white radish salad (celeriac, gluten, egg, milk,gluten)/ mushroom soup, plum dumplings (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: biscuits, smoothie (gluten, egg, milk)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, crumbed chicken breast, red cabbage salad (celeriac, egg, gluten)/ vegetable stock with mini pasta, potatoes, zucchini fritters, red cabbage salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron ze szpinakiemi fetą (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel 
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, chicken and spinach pasta (celeriac, gluten, milk)/sauerkraut soup, spinach pasta (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: serek homogenizowany (mleko)
  • Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, buraczki zasmażane (seler, jaja)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, bukiet warzyw, buraczki zasmażane (seler, jaja)
  • Deser: rogalik krucho-drożdżowy (mleko, jaja, gluten)
  • II breakfast: vanilla yogurt (milk)
  • Lunch: sour rye soup with egg, potatoes, pork chop in gravy, beetroot salad (celeriac, egg)/ sour rye soup with egg, potatoes, pork chop in gravy, beetroot salad (celeriac, egg)
  • Dessert: sweet pastry (milk, egg, gluten)

  • II śniadanie: kanapka z serem i papryką (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz czerwony, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: barszcz czerwony, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: sandwich with cheese and pepper (gluten, milk)
  • Lunch: beetroot soup, dumpling with potatoes and cottage cheese and onion (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit