Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (37): 11-15.09.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 37 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna z musem jabłkowym (1)
  • Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową z groszkiem zielonym, makaron spaghetti, sos bolognese, ser mozzarella i bazylia (1,2,3)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa z fasolką szparagową z groszkiem zielonym, makaron spaghetti, sos warzywny słodko-kwaśny z dodatkiem ananasa, mozzarella (1,2,3)
  • Deser: arbuz
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

 

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

 

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao, mleko (1,3,5)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty z oliwą (1,2,3,4)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z czerwinej kapusty z oliwą (1,2,4)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną plus banan
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

 

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki musli z orzechami na mleku (1,3,6)
  • Obiad: zupa kalfiorowa z ziemniakami i natka pietruszki, fasolka po bretońsku z kiełbasą podwawelską, bułka kajzerka (1,2)
  • Obiad wege: zupa kalfiorowa z ziemniakami i natka pietruszki, fasolka po bretońsku z pastą pomidorową, bułka kajzerka (1,2)
  • Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

 

 

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

 

 

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: rogal maślany, jogurt actimel i gruszka (1,3)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, kasza kuskus, szynka wieprzowa pieczona w rękawie z warzywami, marchewka al dente z groszkiem zielonym (1,2,4) 
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, kasza kuskus, gołąbki warzywne w sosie pieczarkowym (1,2,4) 
  • Deser: kompot z owoców sezonowych plus jabłko
  • II breakfast: 
  • Lunch: 
  • Dessert:

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku plus suszona żurawina (3)
  • Obiad: zupa grochowa z natka pietruszki, ziemniaki, pulpet rybny (mintaj) w sosie pomidorowy, sałata masłowa z sosem winegret, kalafior z wody,
  • Obiad wege: j.w. 
  • Deser: arbuz, jabłko, winogrona
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)

 

 

 

szkoła nr w województwie