Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 37 tydzień 2023 roku.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kasza manna z musem jabłkowym (1)
- Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową z groszkiem zielonym, makaron spaghetti, sos bolognese, ser mozzarella i bazylia (1,2,3)
- Obiad wege: zupa jarzynowa z fasolką szparagową z groszkiem zielonym, makaron spaghetti, sos warzywny słodko-kwaśny z dodatkiem ananasa, mozzarella (1,2,3)
- Deser: arbuz
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: biszkopty, kakao, mleko (1,3,5)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty z oliwą (1,2,3,4)
- Obiad wege: zacierka na wywarze, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z czerwinej kapusty z oliwą (1,2,4)
- Deser: galaretka z bitą śmietaną plus banan
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki musli z orzechami na mleku (1,3,6)
- Obiad: zupa kalfiorowa z ziemniakami i natka pietruszki, fasolka po bretońsku z kiełbasą podwawelską, bułka kajzerka (1,2)
- Obiad wege: zupa kalfiorowa z ziemniakami i natka pietruszki, fasolka po bretońsku z pastą pomidorową, bułka kajzerka (1,2)
- Deser: budyń śmietankowy z malinami (3)
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: rogal maślany, jogurt actimel i gruszka (1,3)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem, kasza kuskus, szynka wieprzowa pieczona w rękawie z warzywami, marchewka al dente z groszkiem zielonym (1,2,4)
- Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, kasza kuskus, gołąbki warzywne w sosie pieczarkowym (1,2,4)
- Deser: kompot z owoców sezonowych plus jabłko
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)
Piątek / Friday
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku plus suszona żurawina (3)
- Obiad: zupa grochowa z natka pietruszki, ziemniaki, pulpet rybny (mintaj) w sosie pomidorowy, sałata masłowa z sosem winegret, kalafior z wody,
- Obiad wege: j.w.
- Deser: arbuz, jabłko, winogrona
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Alergeny/Allergic: gluten/gluten (1), seler/celery (2), mleko/milk (3), jaja/eggs (4), kakao/cocoa (5), orzechy/nuts (6)