Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 36 tydzień 2023 roku. Na pierwsze 4 dni zajęć w roku szkolnym 2023/2024.
Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!
Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy w truskawek (gluten)
- Obiad: zupa krem z zielonego groszku z grzankami, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z białej kapusty z cebulą i marchewką (seler, gluten)
- Obiad wege: zupa krem z zielonego groszku z grzankami, placki ziemniaczane z jogurtem greckim, surówka z białej kapusty z cebulą i marchewką (seler, gluten, jaja, mleko)
- Deser: arbuz
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Środa / Wednesday
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku, orzechy włoskie (gluten, mleko, orzechy)
- Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem, rodzynkami i brzoskwiniami polane musem malinowym (seler, gluten, mleko, jaja)
- Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem, rodzynkami i brzoskwiniami polane musem malinowym (seler, gluten, mleko, jaja)
- Deser: kompot ze śliwek węgierek plus jabłko
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Czwartek / Thursday
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata z owoców leśnych, marchewki (słupki do chrupania) – (gluten)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, filet z indyka duszony w sosie własnym, surówka z selera jabłek i orzechów włoskich z ananasem (seler, gluten, orzechy)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, placki z ciecierzycy, surówka z selera jabłek i orzechów włoskich z ananasem (gluten, seler, jaja, orzechy)
- Deser: kisiel owocowy z jabłkami i suszoną żurawiną
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert:
Piątek / Friday
- II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty typu Gouda, ogórek zielony, papryka czerwona (gluten, mleko)
- Obiad: zupa krupnik z kaszą wiejską, ziemniaki, ryba (dorsz) panierowana, surówka z kiszonej kapusty z oliwą (seler, gluten, jaja)
- Obiad wege: j.w.
- Deser: szaszłyki owocowe (arbuz, winogrono, kiwi, brzoskwinia, jabłko, ananas)
- II breakfast:
- Lunch:
- Dessert: