Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (36): 5-8.09.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 36 tydzień 2023 roku. Na pierwsze 4 dni zajęć w roku szkolnym 2023/2024.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

UROCZYSTOŚĆ ROZPOCZĘCIA ROKU SZKOLNEGO

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy w truskawek (gluten)
  • Obiadzupa krem z zielonego groszku z grzankami, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z białej kapusty z cebulą i marchewką (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa krem z zielonego groszku z grzankami, placki ziemniaczane z jogurtem greckim, surówka z białej kapusty z cebulą i marchewką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: arbuz
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku, orzechy włoskie (gluten, mleko, orzechy)
  • Obiad: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem, rodzynkami i brzoskwiniami polane  musem malinowym  (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński z czerwoną fasolą, naleśniki z twarogiem, rodzynkami i brzoskwiniami polane  musem malinowym  (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kompot ze śliwek węgierek plus jabłko
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

 

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata z owoców leśnych, marchewki (słupki do chrupania) – (gluten)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, filet z indyka duszony w sosie własnym, surówka z selera jabłek i orzechów włoskich z ananasem (seler, gluten, orzechy)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, placki z ciecierzycy, surówka z selera jabłek i orzechów włoskich z ananasem (gluten, seler, jaja, orzechy)
  • Deser: kisiel owocowy z jabłkami i suszoną żurawiną
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

Piątek / Friday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, ser żółty typu Gouda, ogórek zielony, papryka czerwona (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa krupnik z kaszą wiejską, ziemniaki, ryba (dorsz) panierowana, surówka z kiszonej kapusty z oliwą (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: j.w. 
  • Deser: szaszłyki owocowe (arbuz, winogrono, kiwi, brzoskwinia, jabłko, ananas)
  • II breakfast: 
  • Lunch
  • Dessert:

 

szkoła nr w województwie