Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (3): 15-19.01.2024

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 3 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: kasza manna + mus truskawkowy
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos bolognese + marchewka słupki (1,9)
  • Obiad wege:  kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, gulasz warzywny, marchewka słupki (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: semolina + strawberry mousse
  • Lunch: sweet cabbage soup, spaghetti pasta, bolognese sauce + carrot sticks (1,9)
  • Vege lunch: sweet cabbage soup, spaghetti noodles, vegetable goulash, carrot sticks (1,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (1,3,7)
  • Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlety jajeczno-pieczarkowe, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits, cocoa (1,3,7)
  • Lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, pork chop, salad, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: Neapolitan soup with pasta, potatoes, egg and mushroom cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7)
  • Obiad: grochówka z natką pietruszki, ziemniaki. ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty (1,4,9)
  • Obiad wege: grochówka z natką pietruszki, ziemniaki, gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym (1,7,9)
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną + owoce (7)
  • II breakfast: cornflakes with milk (7)
  • Lunch: pea soup with parsley, potatoes. baked fish, sauerkraut salad (1,4,9)
  • Vege lunch: pea soup with parsley, potatoes, cabbage rolls with vegetables in tomato sauce (1,7,9)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream + fruit (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, mleko gorące + marchewka słupki (1,7)
  • Obiad: pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraków, jabłek i cebuli (1,3,9)
  • Obiad wege: pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, bukiet warzyw z wody (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa) (1,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy + mus truskawkowy 
  • II breakfast: biscuits, hot milk + carrot sticks (1,7)
  • Lunch: mushroom soup with pasta, potatoes, frikadelle, beetroot, apple and onion salad (1,3,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with pasta, potatoes, vegetable bouquet (carrots, cauliflower, broccoli, green beans) (1,7,9)
  • Dessert: cream pudding + strawberry mousse

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (1,7)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, naleśniki twarogiem i rodzynkami, marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa fasolowa z ziemniakami, naleśniki z dżemem, marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Deser:  jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast:  oat flakes with milk (1,7)                           
  • Lunch: bean soup with potatoes, pancakes with cottage cheese and raisins, carrot sticks (1,3,7,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes, pancakes with jam, carrot sticks (1,3,7,9)
  • Dessert:  baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)