Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (2): 8-12.01.2024

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 2 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: musli z mlekiem (1,7) + marchewka słupki 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza kuskus, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza kuskus, klopsiki jajeczno-pieczarkowe w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: muesli with milk (1.7) + carrot sticks
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, couscous, meatballs in tomato sauce, white turnip salad with apple and onion (1,3,7,9)
  • Vege lunch: cucumber soup with potatoes, couscous, egg and mushroom meatballs in tomato sauce, white turnip salad with apple and onion (1,3,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: herbatniki + kakao (1,7)
  • Obiad: zupa zacierka na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, udo z kurczaka pieczone, sałata lodowa z jogutem greckim i koprem (1,7,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotleciki z ciecierzycy, surówka sałata lodowa z jogurtem greckim i koprem (1,3,7,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: biscuits + cocoa (1,7)
  • Lunch: broth soup with parsley, potatoes, baked chicken leg, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,7,9)
  • Vege lunch: mash with vegetable stock, potatoes, chickpea cutlets, salad, iceberg lettuce with Greek yogurt and dill (1,3,7,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7,8) + orzechy włoskie
  • Obiad: zupa krupnik wiejski, ziemniaki, ryba (morszczuk) smażona,  surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,9)
  • Obiad wege: krupnik wiejski, ziemniaki, gołąbki warzywne z czerwoną fasolą, sos pomidorowy, surówka z kapusty kiszonej (1,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy + mus truskawkowy
  • II breakfast: cornflakes with milk (7.8) + walnuts
  • Lunch: country krupnik soup, potatoes, fried fish (hake), sauerkraut salad (1,3,4,9)
  • Vege lunch: country krupnik, potatoes, vegetable rolls with red beans, tomato sauce, sauerkraut salad (1,7,9)
  • Dessert: cream pudding + strawberry mousse

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, papryka, ogórek zielony (1,7) 
  • Obiad: koperkowa z ziemniakami, ryż na sypko, bitki z indyka duszone, marchewka z groszkiem oprószona (1,9)
  • Obiad wege: koperkowa z ziemniakami, ryż zapiekany z warzywami (marchew, groszek, kalafior, kukurydza, pietruszka, seler) (9)
  • Deser: kisiel wiśniowy
  • II breakfast: bread, butter, yellow cheese, pepper, green cucumber (1.7)
  • Lunch: dill soup with potatoes, loose rice, stewed turkey cutlets, sprinkled carrots with peas (1.9)
  • Vege lunch: dill soup with potatoes, rice baked with vegetables (carrots, peas, cauliflower, corn, parsley, celery) (9)
  • Dessert: cherry  jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane, mleko na gorąco (7)
  • Obiad:  zupa barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9)
  • Deser:  – 
  • II breakfast: cornflakes with hot milk (7)                                 
  • Lunch: white borscht soup with egg, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht soup with egg, pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9)
  • Dessert:  –

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie