Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (22): 29.05-02.06.2023

lovely kitchen menu

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 22 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl bananowy (gluten, mleko)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zacierka na bulionie warzywnym, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: biscuits, banana smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk)/vegetable stock with mini pasta, potatoes, egg and mushroom fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk, eggs)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: owsianka z orzechami (gluten, mleko, orzechy)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, kasza bulgur, pulpety w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, kasza bulgur, stek z kalafiora w cieście naleśnikowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: oatmeal with milk and nuts (gluten, milk, nuts)
  • Lunch: cream of broccoli with croutons, bulgur, pork meatballs with horseradish sauce, peas and carrots (gluten, celeriac, eggs, milk)/cream of broccoli with croutons, bulgur, fried cauliflower  (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: grzanka z miodem (gluten, miód)
  • Obiad: zupa z czerwonej soczewicy, zapiekany ryż z warzywami (seler)
  • Obiad wege: zupa z czerwonej soczewicy, zapiekany ryż z warzywami (seler)
  • Deser: muffinka z jabłkami (gluten, jaja, mleko)
  • II breakfast: toast with honey (gluten, honey)
  • Lunch: red lentil soup, oven baked rice with vegetables (celeriac)
  • Dessert: apple muffin

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: serek homogenizowany z orzechami i czekoladą (mleko, orzechy, kakao)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, mizeria (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem, mizeria (seler, mleko, jaja)
  • Deser: lody z owocami (mleko)
  • II breakfast: fromage frais with nuts and chocolate (milk, nuts, cacao)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, chicken chop in crumbs, garlic sauce, cucumber salad (celeriac, gluten, milk, egg)/ white borscht with egg, potatoes, buttered vegetables (celeriac, egg, milk)
  • Dessert: ice cream (milk)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)   
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron z twarogiem i truskawkami (gluten, seler, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron z twarogiem i truskawkami (gluten, seler, mleko)
  • Deser: kisiel
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk) 
  • Lunch: sauerkraut soup, pasta with cottage cheese and strawberries (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: kissel

20 lecie Regent College
szkoła nr w województwie