Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (19): 08-12.05.2023

lovely kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 19 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, kasza bulgur, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z młodej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze warzywnym, kasza bulgur, pulpety z ciecierzycy, surówka z młodej kapusty (seler, gluten, jaja) 
  • Deser: owoc
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, bulgur, pork meatballs with tomato sauce, cabbage salad (celeriac, gluten, egg)/ vegetable stock with mini pasta, bulgur, chickpea fritters, cabbage salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit

lovely kitchen

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria (gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, mizeria (gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, cucumber salad (gluten, milk, egg)/ fruit soup with noodles, potatoes, egg and mushroom fritter, cucumber salad (gluten, milk, egg)
  • Dessert: kompote

lovely kitchen

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko)
  • II breakfast: semolina (gluten, milk)
  • Lunch: beetroot salad, dumplings with strawberry sauce (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

lovely kitchen

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z indyka saute, surówka z buraczków (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, kotleciki z cukinii, surówka z buraczków (seler, jaja, gluten)
  • Deser: owoce egzotyczne w syropie
  • II breakfast: biscuits, cocoa (gluten, milk, cacao)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, saute turkey chop, beetroot salad (celeriac, milk, gluten)/ tomato soup with rice, potatoes, zucchini fritters, beetroot salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: exotic fruit

lovely kitchen

Piątek / Friday

  • II śniadanie: serek homogenizowany (mleko)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (gluten, seler, jaja)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (gluten, seler, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast: fromage frais (milk)
  • Lunch: sorrel soup with egg, potato fritters with mushroom sauce, potato vegetable salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

lovely kitchen

20 lecie Regent College
szkoła nr w województwie