Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (17): 24-28.04.2023

lovely kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 17 tydzień 2023 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)  
  • Obiad: zupa jarzynowa, ryż na sypko, filet z indyka w sosie własnym, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, ryż na sypko, jajko gotowane w sosie chrzanowym, surówka z czerwonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: corn flakes with milk (milk)
  • Lunch: vegetable soup, rice, turkey chop in gravy, red cabbage salad (celeriac, gluten)/ vegetable salad, rice, boiled egg with horseradish sauce, red cabbage salad (celeriac, eggs, gluten)
  • Dessert: fruit

magnolia

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kanapka z wędliną/serem, roszponka (mleko, gluten)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa ryżowa, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: sandwich with ham/cheese, lamb’s lettuce (milk, gluten)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk)/ rice soup, potatoes, chickpea fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: kompote

magnolia

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, fasolka po bretońsku z kiełbasą (seler)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, fasolka po bretońsku (seler)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: oatmeal with milk (gluten, milk)
  • Lunch: dill soup, baked beans with sausage (celeriac)/dill soup, baked beans (celeriac)
  • Dessert: fruit jelly

magnolia

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, spaghetti carbonara (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa szczawiowa z jajkiem, spaghetti carbonara (seler, gluten, jaja, mleko)     
  • Deser: babeczki deserowe z budyniem (gluten, mleko)
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: sorrel soup with egg, spaghetti carbonara (celeriac, eggs, milk, gluten)        
  • Dessert: shortcrust cup with custard (gluten, milk)

magnolia

Piątek / Friday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: zupa pieczarkowa, ziemniaki, dorsz panierowany, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa, ziemniaki, dorsz panierowany, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: mushroom soup, potatoes, fried cod, sauerkraut salad (celeriac, gluten eggs)
  • Dessert: fruit kebabs

magnolia

szkoła nr w województwie