Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (13): 28.03-01.04 2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 13 tydzień 2022 roku. 

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: pieczywo z wędliną/serem żółtym i papryką (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa krem brokułowy, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa krem brokułowy, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, gluten, jaja)
  • Deser: owoc 
  • II breakfast: sandwich with cheese or ham, pepper (milk, gluten)
  • Lunch: cream of broccoli soup, bulgur, pork stew, white radish salad (celeriac, gluten, milk)/ cream of broccoli soup, potato fritters with yogurt (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, gołąbki wege w sosie pomidorowym (seler, jaja, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, fruit and milk smoothie (gluten, milk)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes,pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten, milk)/ tomato soup with rice, potatoes, vegetable stuffed cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, koktajl (mleko, gluten, jaja) 
  • Obiad: grochówka, pierogi leniwe polane masłem (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi leniwe polane masłem (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: ladyfingers, smoothie (milk, gluten, egg)
  • Lunch: split-pea soup, cottage cheese dumplings melted butter (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, pulpety w sosie śmietankowym, surówka z ogórka kiszonego (seler, jaja, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z ogórka kiszonego (seler, jaja, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: corn flakes with milk (milk)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, pork meatballs in creamy sauce, gherkin salad (celeriac, egg, milk)/ white borscht with egg, potatoes, zucchini fritters, gherkin salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek / Friday

  • II śniadanie: pieczywo z dżemem/miodem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: zacierka na rosole, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zacierka na rosole, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: sandwich with jam or honey (milk, gluten, honey)
  • Lunch: stock with noodles, potato chops with mushroom sauce, red cabbage salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit salad