Tygodniowe menu / Weekly menu (16)

Tydzień – Week:  15-17.04.2019


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z marchwi i jabłek (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork meatballs in dill sauce, carrot and apple salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: compote


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty (gluten, seler)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: noodles with vegetable stock, potatoes, roasted chicken tight, red cabbage salad (gluten, celeriac)
  • Dessert: apple
Udko pieczone z surówką z czerwonej kapusty i ziemniaki – to nasza propozycja na wtorek.

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem, serkiem topionym i rzodkiewką (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel
  • Breakfast: sandwich with butter, cheese spread and radish  (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, pancakes with cottage cheese and jam  (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly
Przed świętami pożegnamy szkołę pysznymi naleśnikami z dżemem.