Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 15-17.04.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z marchwi i jabłek (seler, jaja, gluten, mleko)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork meatballs in dill sauce, carrot and apple salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty (gluten, seler)
- Deser: jabłko
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: noodles with vegetable stock, potatoes, roasted chicken tight, red cabbage salad (gluten, celeriac)
- Dessert: apple
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: kanapka z masłem, serkiem topionym i rzodkiewką (mleko, gluten)
- Obiad: zupa kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko)
- Deser: kisiel
- Breakfast: sandwich with butter, cheese spread and radish (milk, gluten)
- Lunch: sauerkraut soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: fruit jelly
Related