Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (6): 5-9.02.2024

Przypominamy, iż od 1 lutego zamawianie i rozliczanie posiłków odbywa się za pomocą aplikacji zamówposiłek.pl. Więcej informacji w artykule: https://szkola.regent.edu.pl/zamow-posilek-w-lovely-kitchen/

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 6 tydzień 2024 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7) + marchewka słupki
  • Obiad: zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, kasza bulgur, gulasz wieprzowy z szynki, surówka z ogórka kiszonego, marchwi, jabłek i cebuli (1,9)
  • Obiad wege:  zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, kasza bulgur, gulasz warzywny z czerwoną, surówka z kiszonego ogórka, marchwi, jabłek i cebuli (9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: cornflakes with milk (7) + carrot sticks
  • Lunch: cabbage soup with sweet cabbage, bulgur groats, pork goulash with ham, salad with pickled cucumber, carrots, apples and onions (1,9)
  • Vege lunch: cabbage soup with sweet cabbage, bulgur groats, vegetable stew with red cabbage, pickled cucumber, carrot, apple and onion salad (9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao + marchewka słupki (1,7)
  • Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, pierogi z mięsem okraszone cebulką, surówka wielowarzywna z ziołami prowansalskimi (1,3,9)
  • Obiad wege: zupa z soczewicy czerwonej, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka wielowarzywna z ziołami prowansalskimi (1,3,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: biscuits, cocoa + carrot sticks (1,7)
  • Lunch: red lentil soup, dumplings with meat topped with onion, multi-vegetable salad with Provençal herbs (1,3,9)
  • Vege lunch: red lentil soup, Russian dumplings with onion, multi-vegetable salad with Provençal herbs (1,3,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (1,7) + żurawina suszona 
  • Obiad: zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, ryba (morszczuk), surówka z kiszonej kapusty (1,4,9)
  • Obiad wege: zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotleciki z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: oatmeal with milk (1,7) + dried cranberry
  • Lunch: krupnik soup with barley groats, potatoes, fish (hake), sauerkraut salad (1,4,9)
  • Vege lunch: krupnik soup with barley groats, potatoes, chickpea cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto, mus truskawkowy (1,7)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem ziemniaki, kotlety jajeczno-pieczarkowe, sałata lodowa z jogurtem greckim (1,3,7,9)
  • Deser: budyń śmietankowy z musem malinowym
  • II breakfast: thick semolina, strawberry mousse (1.7)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Vege lunch: tomato soup with rice, potatoes, egg and mushroom cutlets, iceberg lettuce with Greek yogurt (1,3,7,9)
  • Dessert: cream pudding with raspberry mousse

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

  • II śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, ogórek zielony, papryka czerwona (1,7)
  • Obiad: zupa barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  zupa barszcz biały z jajkiem, makaron ze szpinakiem + marchewka słupki (1,3,7,9)
  • Deser:  pucharek owocowy (jabłko, pomarańcza, kiwi, brzoskwinia)
  • II breakfast: bread, butter, yellow cheese, green cucumber, red pepper (1,7)                       
  • Lunch: white borscht soup with egg, pasta with spinach + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Vege lunch: white borscht soup with egg, pasta with spinach + carrot sticks (1,3,7,9)
  • Dessert:  fruit cup (apple, orange, kiwi, peach)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)