Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (49): 05-09.12.2022 r.

menu lovely kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 49 tydzień 2022 roku.

UWAGA!! W komentarzach do postu z menu umieszczonego na szkolnym FB  prosimy o typowanie wyniku niedzielnego meczu. Dla osób strzelających celnie Lovely Kitchen przygotuje w piątek specjalny deser – Deser Snajpera. Każdy komentujący może typować wynik meczu trzykrotnie. Swoje typy prosimy przekazywać do 4 grudnia do godz.15:00.

FB Liceum: https://www.facebook.com/LiceumRegentCollege

FB SP: https://www.facebook.com/regent.elblag

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: corn flakes with milk (milk) 
  • Lunch: cauliflower soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: muffinka, kakao (gluten, jaja, mleko, kakao)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: bulion warzywny, ziemniaki, bukiet warzyw (seler, mleko)
  • Deser: panna cotta (mleko)
  • II breakfast: muffin, cocoa (gluten, egg, milk, cacao)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, red cabbage salad (celeriac, gluten, egg, milk)/vegetable stock with noodles, potatoes, buttered vegetables (celeriac, milk)
  • Dessert: panna cotta (milk)

  • II śniadanie: herbatniki, koktajl owocowy (mleko, gluten)
  • Obiad: barszcz ukraiński, łazanki z kapustą i pieczarkami (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, łazanki z kapustą i pieczarkami (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel
  • II breakfast: biscuits, fruit smoothie (milk, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with sauerkraut and mushrooms (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: owsianka na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: żurek z jajkiem, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka wielowarzywna (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, kasza bulgur, pulpeciki jarskie w sosie śmietankowym, surówka wielowarzywna (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: sour rye soup with egg, bulgur, pork stew, vegetable salad (celeriac, egg, gluten)/sour rye soup with egg, bulgur, veggie meatballs in creamy sauce, vegetable salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: kompote

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa (seler), placki z jabłkami i cukrem pudrem (gluten, jaja, mleko)
  • Deser: babeczki z masą budyniową (gluten, mleko)
  • II breakfast: semolina (gluten, milk)
  • Lunch:: apple pies
  • Dessert: shortcrust cup with custard (gluten, milk)