Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (4⃣6⃣): 15-19.11.2021 r.

stołówka szkolna Lovely Kitchen

  • II śniadanie:  kanapka z wędliną, żółtym serem i pomidorem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, mleko, jaja)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/ vegetable soup, potatoes fritter with yoghurt (celeriac, milk, egg)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: chrupki, kakao (gluten)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki, pieczarki nadziewane, sałata lodowa z jogurtem (mleko, jaja, seler, gluten)
  • Deser: kompot
  • Lunch: sauerkraut soup, potatoes, chicken breast in crumbs, garlic sauce, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ sauerkraut soup, potatoes, stuffed mushrooms, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, egg, milk, gluten)
  • Dessert: compote

/WEDNESDAY

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten) 
  • Obiad: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron z twarogiem (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, makaron z twarogiem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel
  • Lunch: pumpkin soup with coconut milk and sunflower beans, pasta with cottage cheese (celeriac, milk, gluten)/ pumpkin soup with coconut milk and sunflower beans, pasta with cottage cheese (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: bułka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa fasolowa, ziemniaki, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, surówka z marchewki i jabłek (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, ziemniaki, bukiet warzyw w bułce tartej (seler, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: bean soup, potatoes, pork meatballs in creamy-dill sauce, carrot and apple salad (celeriac, egg, milk, gluten)/ bean soup, mixed vegetables with breadcrumbs (celeriac, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem i cukrem (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Obiad wege: barszcz biały z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem i cukrem (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem 
  • Lunch: white borscht with potatoes, cottage cheese dumplings with butter and breadcrumbs (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Menu Lovely Kitchen

Naciśnij przycisk poniżej, aby pobrać tygodniowe menu w pliku pdf gotowym do wydrukowania w formacie A4.
Smacznego