Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (45): 08-10.11.2021 r.

stołówka szkolna Lovely Kitchen

  • II śniadanie:  kanapka z wędliną, żółtym serem i rzodkiewką (mleko, gluten)
  • Obiad: żurek staropolski z jajkiem, spaghetti bolognese (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: żurek staropolski z jajkiem, gulasz warzywny (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • Lunch: polish “źurek” with egg, spaghetti bolognese
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: herbatniki, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja, mleko) mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z kalafiora, surówka z kiszonej kapusty (mleko, jaja, seler, gluten)
  • Deser: kompot
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ tomato soup with rice, potatoes, cauliflower fritter, sauerkraut salad (celeriac, egg, milk, gluten)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata 
  • Obiad: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, milk, gluten)/ beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

Święto Niepodległości

Dzień wolny od zajęć dydaktycznych i opiekuńczych

Menu Lovely Kitchen

Naciśnij przycisk poniżej, aby pobrać tygodniowe menu w pliku pdf gotowym do wydrukowania w formacie A4.
Smacznego