Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (45): 6-10.11.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 45 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Zapisy na obiady poprzez formularz: https://szkola.regent.edu.pl/lovely-kitchen/

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + marchewka do chrupania (7)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron spaghetti, sos bolognese z serem mozzarella i bazylią (1,7,9)
  • Obiad wege:   kapuśniak ze słodkiej kapusty, placki ziemniaczane z jogurtem (1,2,7,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk + carrot for crunching (7)
  • Lunch: sweet cabbage soup, spaghetti pasta, bolognese sauce with mozzarella cheese and basil (1,7,9)
  • Vege lunch: sweet cabbage soup, potato pancakes with yogurt (1,2,7,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowym (1,7)
  • Obiad:  zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, dip czosnkowy, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  :  zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z marchwi, jabłek i chrzanu (1,3,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: semolina with strawberry mousse (1,7)
  • Lunch:  mushroom soup with noodles, potatoes, breaded chicken fillet, garlic dip, carrot, apple and horseradish salad (1,3,7,9)
  • Vege lunch: mushroom soup with noodles, potatoes, egg cutlet, carrot, apple and horseradish salad (1,3,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (1,3,7)
  • Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, ryba pieczona (morszczuk), surówka z kiszonej kapusty (1,4,9)
  • Obiad wege: krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, bukiet warzyw (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa)
  • Deser: babeczki deserowe z budyniem czekoladowym posypane orzechami włoskimi (1,7,8)
  • II breakfast: biscuits, hot cocoa (1,3,7)
  • Lunch: krupnik soup with millet, potatoes, baked fish (hake), sauerkraut salad (1,4,9)
  • Vege lunch:  millet barley soup, potatoes, assortment of vegetables (carrots, cauliflower, broccoli, green beans)
  • Dessert: dessert muffins with chocolate pudding sprinkled with walnuts (1,7,8)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: owsianka na mleku + żurawina suszona (1,7)
  • Obiad:  zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza bulgur, pulpety wieprzowe w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z ogórka kiszonego (1,7,9)
  • Obiad wege:  zupa buraczkowa z ziemniakami, kasza bulgur, gulasz warzywny w sosie słodko-kwaśnym, surówka z ogórka kiszonego (1,9)
  • Deser: kisiel z jabłkiem 
  • II breakfast:  oatmeal with milk + dried cranberry (1,7)
  • Lunch: beetroot soup with potatoes, bulgur, pork meatballs in cream and dill sauce, pickled cucumber salad (1,7,9)
  • Vege dinner: beetroot soup with potatoes, bulgur groats, vegetable goulash in sweet and sour sauce, pickled cucumber salad (1.9)
  • Dessert: apple jelly

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek / Friday

  • II śniadanie:  pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek zielony, papryka czerwona (1,7)
  • Obiad:  zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, naleśniki z twarogiem (1,3,7,9)
  • Obiad wege:  zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, naleśniki z dżemem (1,3,7,9)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: mixed bread, butter, yellow cheese, green cucumber, red pepper (1.7)
  • Lunch: bean soup with potatoes and parsley, pancakes with cottage cheese (1,3,7,9)
  • Vege lunch: bean soup with potatoes and parsley, pancakes with jam (1,3,7,9)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

szkoła nr w województwie