Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (40): 3-7.10.2022 r.

stołówka szkolna

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 40 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, spaghetti warzywne (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: oatmeal (gluten, milk)
  • Lunch: dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ dill soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, ziemniaki, wątróbka drobiowa z jabłkiem, surówka z kiszonej kapusty (seler)
  • Obiad wege: krem z dyni z mleczkiem kokosowym i słonecznikiem, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: pumpkin soup with coconut and sunflower seeds, potatoes, chicken liver with apple, sauerkraut salad (celeriac)/ pumpkin soup with coconut and sunflower seeds, potatoes, egg and mushroom chop, sauerkraut salad (celeriac, gluten.egg)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: kasza manna (gluten)
  • Obiad: zupa warzywna, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa warzywna, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kisiel 
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: vegetable soup, potato chops with mushroom sauce, chinese leaves salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, stek z kalafiora, sałata lodowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cacao)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)/ tomato soup with rice, potatoes, cauliflower fritter, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

  • II śniadanie: kanapka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: grochówka, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • II breakfast: sandwich with jam or honey (gluten, milk, egg, celeriac)
  • Lunch: bean soup, cottage cheese dumplings with butter (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon