Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (17): 25-29.04 2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 17 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: kanapka z wędliną, żółtym serem i papryką (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa warzywna, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa warzywna, gulasz warzywny z makaronem (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: sandwich with ham or cheese, pepper (gluten, milk)
  • Lunch:  vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ vegetable soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ryż, bitki z indyka, surówka z marchewki (seler)
  • Obiad wege: zupa kalafiorowa, ryż z jabłkami, cynamonem i jogurtem (seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk) 
  • Lunch: cauliflower soup, rice, turkey chop, carrot salad (celeriac)/ cauliflower soup, rice with apples, cinnamon and yogurt (celeriac, milk)
  • Dessert: kompote

  • II śniadanie: herbatniki, herbata miętowa (gluten) 
  • Obiad: grochówka, pierogi leniwe polane masłem  (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi leniwe polane masłem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • II breakfast: biscuits, mint tea (gluten)
  • Lunch: split pea soup, cottage cheese dumpling with butter (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: żurek z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: żurek z jajkiem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: polish “żurek” with egg, potatoes, frikadelle, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)/ polish “żurek” with egg, potatoes, zucchini fritters, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad:  zupa buraczkowa, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege:  zupa buraczkowa, kluski kładzione z musem truskawkowym (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: corn crisps, hot cacao (milk, cacao)
  • Lunch: beetroot soup, dumplings with strawberry sauce (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)