TydzieÅ„ – Week: 11-15.02.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti bolognese (seler, mleko, gluten)
- Deser: kompot
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: cauliflower soup, spaghetti bolognese (celeriac, milk, gluten, eggs)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
- Deser: kisiel żurawinowy
- Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
- Lunch: vegetable stock, potatos, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, eggs)
- Dessert: cranberry jelly
Wszystkie produkty w naszej kuchni pochodzą ze znanych nam upraw, a dania są w całości przygotowywane przez Lovely Kitchen.
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: bułka z masłem, miód lub dżem (gluten, mleko)
- Obiad: barszcz ukraiński, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, mleko, gluten, jaja)
- Deser: jabłko
- Breakfast: roll with butter, honey, jam (gluten, milk)
- Lunch: Ukrainian borsch, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, milk, gluten, eggs)
- Dessert: apple
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: rosół z makaronem, udo pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraków i jabłek (seler, gluten)
- Deser: Walentynkowa niespodzianka
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: noodles with vegetable stock, roasted chicken leg, potatoes, beetroot and apple salad (celeriac, gluten)
- Dessert: Valentine’s Day surprise
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: kanapka z żółtym serem (mleko, gluten)
- Obiad: zupa kartoflanka, naleśniki z twarogiem i dżemem (mleko, jaja, gluten, seler)
- Deser: galaretka owocowa
- Breakfast: sandwich with cheese (milk, gluten)
- Lunch: potato soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, eggs, gluten, celeriac)
Dessert: fruit jelly