Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 27-31.04.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z młodej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: tomato soup with noodles, pork chop in crumbs, cabbage salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II Å›niadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)Â
- Obiad: botwinka z jajkiem, ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie śmietankowym, mizeria (gluten, seler, jajko, mleko)
- Deser: kisiel
- Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
- Lunch: beetroot leaves soup, potatoes, chicken meat balls in a creamy sauce, cucumber salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: fruit jelly
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
- Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
- Deser: owoc
- Breakfast: oatmeal  (milk, gluten)
- Lunch: Cauliflower soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: friut
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: kanapka z serkiem topionym i rzodkiewką (mleko, gluten)
- Obiad: zupa ryżowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata ze śmietaną (seler, gluten, jajka, mleko)
- Deser: budyń śmietankowy (mleko)
- Breakfast: sandwich with butter, cheese spread and radish (milk, gluten)
- Lunch: chicken stock rice soup, potatoes, meatloaf, butterhead lettuce with cream (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: vanilla custard (milk)
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa (mleko, jajka, gluten)
- Obiad: zupa fasolowa, naleśniki z twarogiem i serem (seler, mleko, jajka, gluten)
- Deser: truskawki z bitą śmietaną
- Breakfast: ladyfingers, fruit tea (milk, eggs, gluten)
- Lunch: bean soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, milk, eggs)
- Dessert: strawberries with whipped cream
Related