Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (50): 13-17.12.2021 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na ostatni tydzień nauki w roku 2021.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie:  pieczywo z wędliną/serem żółtym i ogórkiem kiszonym (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti warzywne (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ vegetable soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty kiszonej (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bukiet warzyw (seler)
  • Deser: kompot
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ tomato soup, potatoes, butter crumbs vegetable (celeriac)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata (gluten, jaja) 
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem/ dżemem (mleko, seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem/ dżemem (mleko, seler, jaja, gluten)
  • Deser: kisiel z owocami
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: kissel 

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z buraków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: stock with noodles, potatoes, frikadelle, beetroot salad (celeriac, egg, gluten)/ stock with noodles, potatoes, zucchini fritters, beetroot salad  (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa  
  • Lunch: split pea soup, dumplings with potato and cottage cheese and onion (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly
stołówka szkolna Lovely Kitchen