Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (51): 18-22.12.2023

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 51 tydzień 2023 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!

Poniedziałek | Monday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku + marchewka słupki  (7)
  • Obiad: zupa brokułowa z grzankami, makaron spaghetti, sos bolognese (1,9)
  • Obiad wege:  zupa brokułowa z grzankami, makaron spaghetti, sos słodko-kwaśny z warzywami (1,9)
  • Deser: jabłko
  • II breakfast: cornflakes with milk  + carrot sticks  (7)
  • Lunch: broccoli soup with croutons, spaghetti pasta, bolognese sauce (1,9)
  • Vege lunch: broccoli soup with croutons, spaghetti noodles, sweet and sour sauce with vegetables (1,9)
  • Dessert: apple

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Wtorek | Tuesday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto, mus truskawkowy (1)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki , kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Obiad wege: zacierka na wywarze jarskim, ziemniaki, kotleciki z cukinii, surówka z kiszonej kapusty (1,3,9)
  • Deser: kompot z owoców sezonowych
  • II breakfast: thick semolina, strawberry mousse (1)
  • Lunch: mash for broth, potatoes, pork chop, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Vege lunch: vegetable broth mash, potatoes, zucchini cutlets, sauerkraut salad (1,3,9)
  • Dessert: seasonal fruit compote

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Środa | Wednesday

  • II śniadanie: biszkopty, kakao, marchewka słupki (1,3,7)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, makaron świderki ze szpinakiem i kurczakiem (1,3,7,9) + jabłko
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, makaron świderki ze szpinakiem i serem feta (1,3,7,9) + jabłko
  • Deser: kisiel z owocami
  • II breakfast: biscuits, cocoa, carrot sticks (1,3,7)
  • Lunch: white borscht with egg, gimlet pasta with spinach and chicken (1,3,7,9) + apple
  • Vege lunch: white borscht with egg, gimlet pasta with spinach and feta cheese (1,3,7,9) + apple
  • Dessert: jelly with fruit

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Czwartek | Thursday

  • II śniadanie: pieczywo mieszane, masło, dżem, miód (1,7)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, klopsiki w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą (1,3,7,9)
  • Obiad wege: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza bulgur, klopsiki jajeczno-pieczarkowe w sosie pomidorowym,, surówka z białej rzepy z jabłkiem i cebulą (1,3,7,9
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną (7)
  • II breakfast: mixed bread, butter, jam, honey (1.7)
  • Lunch: sauerkraut soup, bulgur groats, meatballs in tomato sauce, white turnip salad with apple and onion (1,3,7,9)
  • Vege lunch: sauerkraut soup, bulgur groats, egg and mushroom meatballs in tomato sauce, white turnip salad with apple and onion (1,3,7,9
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (7)

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

Piątek | Friday

WIGILIE KLASOWE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny|Allergic: gluten|gluten (1), skorupiaki|crustaceans (2), jaja|eggs (3), ryba|fish (4), orzeszki ziemne/peanuts (5), soja|soy (6), mleko|milk (7), orzechy|nuts (8), seler|celery (9), gorczyca|mustard (10), sezam|sesame (11)

 

szkoła nr w województwie