Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (48): 28.11-02.12.2022 r.

stołówka szkolna Lovely Kitchen

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 48 tydzień 2022 roku.

UWAGA!! W komentarzach do postu z menu umieszczonego na szkolnych profilach FB prosimy o zgłaszanie własnych propozycji menu na wegetariański piątek. Propozycje przyjmujemy do 16-ej we wtorek.

FB Liceum: https://www.facebook.com/LiceumRegentCollege

FB SP: https://www.facebook.com/regent.elblag

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego!!

Poniedziałek / Monday

  • II śniadanie: kasza manna na gęsto (gluten)
  • Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: kapuśniak ze słodkiej kapusty, spaghetti vege (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: cabbage soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/cabbage soup, veggie spaghetti (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek / Tuesday

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten, jaja)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bitki z indyka w sosie własnym, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten, egg)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, turkey chop in gravy, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk)/tomato soup with rice, potato fritters with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: compote

Środa / Wednesday

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa buraczkowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, dumplings with potato and cottage cheese and onion (celeriac, gluten, milk, egg)

Dessert: fruit jelly

Czwartek / Thursday

  • II śniadanie: serek homogenizowany (mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Obiad wege: zacierka na warzywach, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: fromage frais (milk)
  • Lunch: chicken stock with mini pasta, potatoes, cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten)/vegetable stock with mini pasta, vegetarian cabbage rolls with tomato sauce (celeriac, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao)

Piątek / Friday

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (gluten, mleko)
  • Obiad: Czekamy na Państwa propozycje do środy do godz. 16.oo. Prosimy je zgłaszać w komentarzach do postu z menu na szkolnym FB
  • Deser: kisiel
  • II breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
  • Lunch: We are waiting for your suggestions until Wednesday, 16 o’clock. Please report them in the comments to the post from the menu on the school FB
  • Dessert: kissel