Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (44): 02-05.11.2021 r.

Tydzień/Week:

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK

Święto Zmarłych

WTOREK

  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i ogórkiem kiszonym (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa ryżowa na rosole, ziemniaki, bitki z indyka, sałata lodowa z jogurtem ( seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa ryżowa na bulionie jarskim, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, sałata lodowa z jogurtem (mleko, jaja, seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: chicken stock with rice, potatoes, turkey chop, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)/ vegetable stock with rice, potatoes, chickpea fritter, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, egg, milk)
  • Dessert: fruit

ŚRODA

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten)/ vegetable soup, spaghetti carbonara (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

CZWARTEK

  • II śniadanie: biszkopty kakao/herbata (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: krem brokułowy z grzankami, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraków i jabłek (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: krem brokułowy z grzankami, bukiet warzyw z ziemniakami (seler, gluten)
  • Deser: kompot
  • Lunch: cream of broccoli soup, potatoes, frikadelle, beetroot and apple salad (celeriac, egg, gluten)/cream of broccoli soup, mixed vegetables (celeriac, gluten) 
  • Dessert: fruit jelly

PIĄTEK

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem 
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: baked apple with cinnamon