Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (38): 19-23.09.2022 r.

Bufet szkolny Lovely Kitchen przedstawia menu na 38 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: kasza manna  (gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz warzywny, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: semolina (gluten)
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/vegetable stew, bulgur, vegetable stew, gherkin salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: bułka maślana, kakao (gluten, kakao, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko, gluten)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, bakłażan grillowany, sałata lodowa (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: milk roll, cocoa (gluten, cacao, milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk, gluten)/ tomato soup with noodles, potatoes, grilled aubergine, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk, gluten))
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: herbatniki, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara,  (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara,  (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka z owocami i bitą śmietaną (mleko)
  • II breakfast: biscuits, mint tea (gluten)
  • Lunch:beetroot soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa ryżowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Obiad wege: zupa ryżowa, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z buraczków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • II breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: rice soup, potatoes, frikadelle, beetroot salad (celeriac, gluten, egg)/ rice soup, potato, egg and mushroom fritters (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

  • II śniadanie: kanapka z miodem/dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i rodzynkami/dżemem ( seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i rodzynkami/dżemem ( seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: sandwich wich honey or jam (gluten, milk, honey)
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese or jam (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit kabobs