Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (20): 16-20.05.2022 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na 20 tydzień 2022 roku

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie: kanapka z wędliną/żółtym serem i pomidorem(gluten, mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, spaghetti z gulaszem warzywnym (gluten, seler)
  • Deser: owoc
  • II breakfast: sandwich with ham or cheese, tomato (gluten, milk)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)/ vegetable soup, veggie spaghetti (gluten, celeriac)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pieczone udko kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotleciki z cukinii, sałata lodowa z jogurtem (seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • II breakfast: corn crisps, hot cacao (milk, cacao)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, egg, gluten, milk)/ tomato soup with rice, potatoes, zucchini fritters, iceberg lettuce with yogurt (celeriac, milk, egg)
  • Dessert: kompote

  • II śniadanie: płatki owsiane na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: barszcz ukraiński, pierogi leniwe z masłem (gluten, seler, mleko)
  • Obiad wege: barszcz ukraiński, pierogi leniwe z masłem (gluten, seler, mleko)
  • Deser: kisiel 
  • II breakfast: oatmeal (milk, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, cottage cheese dumpling with butter (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly 

  • II śniadanie: biszkopty, herbata miętowa (gluten)
  • Obiad: zupa owocowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z ciecierzycy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • II breakfast: ladyfingers, mint tea (gluten)
  • Lunch: fruit soup, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)/fruit soup, potatoes, chickpea fritters,sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cacao) 

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao)
  • Obiad: zupa krem brokułowy z grzankami, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa krem brokułowy z grzankami, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: szaszłyki owocowe
  • II breakfast: biscuits, hot cacao (gluten, milk, cacao)
  • Lunch: cream of broccoli soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit shish kebab