Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (2): 10-14.01.2022 r.

menu lovely kitchen 2

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia menu na drugi tydzień 2022 roku.

Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie:  pieczywo z wędliną/serem żółtym i ogórkiem kiszonym (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa jarzynowa, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa jarzynowa, placki ziemniaczane z jogurtem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: owoc
  • Lunch: vegetable soup, bulgur, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten)/ vegetable soup, potato fritters with yoghurt (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty kiszonej (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem (seler)
  • Deser: kompot
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ tomato soup, potatoes, butter crumbs vegetable (celeriac)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: biszkopty, herbata (gluten, jaja) 
  • Obiad: zupa buraczkowa, spaghetti carbonara (mleko, seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa buraczkowa, spaghetti carbonara (mleko, seler, gluten)
  • Deser: kisiel z owocami
  • Lunch: beetroot soup, spaghetti carbonara (milk, celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: kissel

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa fasolowa, ziemniaki, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, surówka z buraczków (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, surówka z buraków (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Lunch: bean soup, potatoes, pork meatballs with creamy-dill sauce, beetroot salad (celeriac, egg, gluten)/ bean soup, potatoes, egg and mushroom fritter, beetroot salad  (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem  
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

stołówka szkolna Lovely Kitchen