Tygodniowe menu / Weekly menu (45)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  02.11-06.11.2020


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z serem żółtym, wędliną oraz rzodkiewką (gluten, mleko) 
  • Obiad: żurek staropolski z kiełbasą, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z rzodkiewką i śmietaną (mleko, gluten, seler, jaja)
  • Obiad wege: żurek staropolski z jajkiem, ziemniaki, jarski kotlet z pieczarek, sałata lodowa z rzodkiewką i śmietaną (mleko, gluten, seler, jaja)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and radish (milk, gluten)
  • Lunch: polish “żurek” with sausage, potatoes, pork chop in crumbs, iceberg lettuce with radish and cream (milk, celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao, jajka) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, surówka z buraczków (gluten, seler, )
  • Obiad wege: zacierka na jarzynach, ziemniaki zapiekane, papryka faszerowana, mix sałat z sosem winegret (gluten, seler)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, cocoa, egg)
  • Lunch: chicken stock with noodles, roasted chicken leg, potatoes, beetroot salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krem z dyni z pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, pierogi z mięsem okraszone cebulką, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: krem z dyni z pestkami słonecznika i mleczkiem kokosowym, pierogi z twarogiem na słodko z masłem palonym (gluten, jaja, seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: pumpkin soup with sunflower seeds and coconut milk, dumpling with meat, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: compote

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z serem, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: zupa fasolowa “piękny Jaś”, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa fasolowa “piękny Jaś”, ziemniaki, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko, jajka)
  • Deser: galaretka
  • Breakfast: open sandwich with cheese, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: bean soup, potatoes, cabbage leaves with rice and mince meat and tomato sauce (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata miętowa
  • Obiad/Obiad wege: zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Breakfast: corn crisps, mint tea
  • Lunch: gherkin soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon


Najnowsze wiadomości z Regent College.


Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!