Tygodniowe menu / Weekly menu (38)

Tydzień – Week:  14.09-18.09.2020


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z serem żółtym, wędliną oraz pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, spaghetti z sosem carbonara (mleko, gluten, seler)
  • Deser: napój owocowy
  • Breakfast: (milk, gluten)
  • Lunch: (milk, celeriac, gluten)
  • Dessert: (egg, gluten, mleko, kakao)

W poniedziałek zapraszamy na spaghetti carbonara.

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (gluten, mleko, jajka, kakao) 
  • Obiad: krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, pulety w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jogurtem greckim (gluten, mleko, seler, jaja)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: (gluten, milk)
  • Lunch: rkraut salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert:

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: serek homogenizowany „Monte” (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami,pierogi z mięsem okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko)
  • Breakfast: (milk)
  • Lunch: (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: (milk)
Środowe drugie danie: pierogi z mięsem i cebulką.

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka wielowarzywna (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami.
  • Breakfast: (milk, cocoa)
  • Lunch: (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert:

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: bułka maślana, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: barszcz ukraiński, makaron z twarogiem, rodzynkami i jogurtem greckim (seler, gluten, mleko)
  • Deser: ciasto gluten, jaja)
  • Breakfast: (gluten, milk, honey)
  • Lunch: (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: (milk, cocoa)


Najnowsze wiadomości z Regent College.