Tygodniowe menu / Weekly menu (40)

Tydzień – Week:  30.09-04.10.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem, wędliną i serem (mleko, gluten) 
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti bolognese (seler, gluten)
  • Deser: budyń
  • Breakfast: open sandwich with ham and cheese (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten)
  • Dessert: custard

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao, jaja) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udo pieczone, sałata lodowa z jogurtem (gluten, mleko, seler)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa, egg)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: compote

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: bułka maślana, mleko (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: milk roll, milk (milk, gluten)
  • Lunch: cauliflower soup, potatoes, fish chop, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: apple

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: serek waniliowy, biszkopty (gluten, mleko, jaja)
  • Obiad: krem z dyni, ryż na sypko, sztuka mięsa w sosie koperkowym, buraczki zasmażane (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: vanilla cream cheese, ladyfingers (milk, cocoa, egg)
  • Lunch: pumpkin soup, rice, pork meat with dill sauce, beetroot salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kasza manna na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: owoce egzotyczne
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: bean soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: exotic fruit



Written by